FOLLOW US: facebook twitter

Σοφία Ζαχαράκη: Σήμερα οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Ημερομηνία: 06-11-2019 | Συντάκτης:

Αφού μεσολάβησαν δυο μήνες από την έναρξη των μαθημάτων, και μετά τις έντονες καταγγελίες εκπαιδευτικών και γονέων, η υφυπουργός κα Ζαχαράκη ανακοίνωσε χθες την  τρίτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών εκπαιδευτικών προκειμένου να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία όλης της χώρας.  Η υφυπουργός δήλωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει και στο διορισμό 4.500 εκπαιδευτικών και ειδικού προσωπικού στις μονάδες ειδικής αγωγής.

Όσον αφορά στους 10.500 διορισμούς στη γενική αγωγή, τους οποίους είχε προαναγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση, η υφυπουργός υποστήριξε ότι δεν είχε προϋπολογισθεί ούτε ένα ευρώ για τον σκοπό αυτό, παράλληλα όμως  δεν δεσμεύτηκε  για τον χρόνο κατά τον οποίο θα μπορούσαν να γίνουν οι μόνιμοι διορισμοί «καθώς θα πρέπει να συνυπολογιστούν με ακρίβεια τα κενά, να αξιολογηθεί το δημογραφικό καθώς και άλλοι παράγοντες».

Στο μεταξύ οι εκπαιδευτικοί τονίζουν ότι οι διορισμοί στην ειδική αγωγή δεν θα καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν. Όπως υπογράμμισανη εξαγγελία του ΥΠΑΙΘ για διορισμό 4500 εκπαιδευτικών ΕΑΕ αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό, καθώς ο αριθμός των μαθητών με Αναπηρία ή Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες αυξάνεται κάθε χρόνο και στις δύο βαθμίδες, καθιστώντας ακόμα επιτακτικότερη την ανάγκη για σταθερότητα και συνέπεια στην εκπαιδευτική τους υποστήριξη. Ταυτόχρονα υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις καθηγητών και στη Γενική Παιδεία, όπου δε γίνεται κουβέντα για μόνιμους διορισμούς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος