FOLLOW US: facebook twitter

Σοφία Ζαχαράκη: «Πιθανόν μέσα στο καλοκαίρι οι πανελλήνιες»

Ημερομηνία: 27-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Στην πιθανότητα να διεξαχθούν οι φετινές πανελλαδικές εξετάσεις ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι προκειμένου να μην μετατεθούν για τον Σεπτέμβριο, αναφέρθηκε  η υφυπουργός Παιδείας κ.Σοφία Ζαχαράκη, ενώ πρόσθεσε ότι από τη Δευτέρα στη διαδικασία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα προστεθεί και η ΕΡΤ.

Σε συνέντευξή της σήμερα στο Mega Channel η υφυπουργός Παιδείας επανέλαβε ότι ανάλογα με το πόσο θα διαρκέσει η καραντίνα και η αναστολή των μαθημάτων, το υπουργείο επεξεργάζεται τρία σενάρια:

-Την παράταση του σχολικού έτους

-Την περικοπή της ύλης και

-Την μετακύλιση της ημερομηνίας των πανελλαδικών

Για το τελευταίο πάντως πρόσθεσε ότι το υπουργείο Παιδείας θα εξανtλήσει κάθε προσπάθεια ώστε οι εξετάσεις να γίνουν όσο το δυνατόν πιο κοντά στις κανονικές ημερομηνίες, προσθέτοντας ότι αυτό σημαίνει εξετάσεις ακόμα και το καλοκαίρι -χωρίς να εξειδικεύσει περισσότερο- προκειμένου να αποφευχθεί ο Σεπτέμβριος, καθώς η μετάθεση σε τόσο μακρυνή ημερομηνία θα προκαλέσει αλυσίδα προβλημάτων.

Απηύθυνε μάλιστα έκκληση στα παιδιά της Γ Λυκείου που διαβάζουν για τις εξετάσεις να μην μειώσουν το ρυθμό τους.

Για τις υπόλοιπες βαθμίδες είπε ότι δεν υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, καθώς η ύλη θα προσαρμοστεί σε όσα διδάχθηκαν τα παιδιά και οι όποιες αποφάσεις ληφθούν θα λειτουργήσουν επ’ ωφελεία των μαθητών.

Μαθήματα εξ αποστάσεως και τηλεόραση

Σε ότι αφορά τα μαθήματα, η κ. Ζαχαράκη, υπογράμμισε ότι πραγματοποιούνται ήδη μέσω της διαδικασίας «σύγχρονης τηλεκπαίδευσης» για παιδιά της τρίτης Λυκείου, ξεκινώντας από τους νομούς Ηλείας-Αχαϊας-Ζακύνθου με «σκοπό να ενσωματωθεί όλη η επικράτεια».

Επιπλέον, ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών στις ηλεκτρονικές τάξεις (eclass), κάτι που το θεωρεί ενθαρρυντικό.

Τέλος, η υφυπουργός προανήγγειλε τη διεξαγωγή διδασκαλίας μέσω της δημόσιας τηλεόρασης.

«Θα υπάρχει πρόγραμμα στην ΕΡΤ με δημόσια μαθήματα. Στην ΕΡΤ 2 θα προβάλλονται βιντεοσκοπημένες διαλέξεις, οι οποίες στη συνέχεια θα ανεβαίνουν και στο διαδίκτυο. Με αυτό τον τρόπο προσπαθούμε να καλύψουμε την επικράτεια» επισήμανε.

Πηγή: Alfavita.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος