FOLLOW US: facebook twitter

Σοβαρά ερωτήματα για τον τραγικό θάνατο της 52χρονης που τη μετέφεραν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο

Ημερομηνία: 08-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σοβαρά ερωτήματα και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η διαχείριση του έκτακτου περιστατικού της 52χρονης καθηγήτριας Πανεπιστημίου, που πέθανε ενώ την μετέφεραν από νοσοκομείο σε νοσοκομείο. Η καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, άφηνε την τελευταία της πνοή, καθώς κανένα από τα τρία νοσοκομεία της περιφέρειας στα οποία διακομίστηκε σε κρίσιμη κατάσταση δεν μπορούσε να αναλάβει το σοβαρότατο χειρουργείο της.

Η 52χρονη γυναίκα συμμετείχε στο 28ο Διεθνές Συνέδριο Φιλοσοφίας στην Αρχαία Ολυμπία, όταν κατέρρευσε κατά τη διάρκεια περιπάτου στο κέντρο της Ολυμπίας, το μεσημέρι του Σαββάτου. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο του Πύργου, όμως, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης αποφασίστηκε από τους γιατρούς να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, το μόνο στην περιοχή που μπορούσε να αντιμετωπίσει την κατάστασή της.

Όπως δήλωσε ο διοικητής του νοσοκομείου Πύργου Κώστας Διαμαντόπουλος στο Αθηναϊκό Πρακτορείο αφού διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του Πύργου, οι γιατροί διέγνωσαν στην 52χρονη σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα και αμέσως έκριναν ότι ήταν απαραίτητο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο που διαθέτει καρδιοχειρουργική μονάδα.

Επειδή λοιπόν, προσθέτει ο Κώστας Διαμαντόπουλος, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας δεν διαθέτει καρδιοχειρουργική μονάδα, αποφασίστηκε να μεταφερθεί η 52χρονη στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Σύμφωνα πάντα με το διοικητή, τέτοιου είδους περιστατικά χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση και ο χρόνος είναι πάντα ένας πολύ κρίσιμος παράγοντας.

Από την πλευρά του ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Βασίλης Τσίκαρης μιλώντας για το περιστατικό είπε ότι το νοσοκομείο ενημερώθηκε ότι μεταφέρεται στην καρδιοχειρουργική κλινική επείγον περιστατικό. Μάλιστα, η καρδιοχειρουργική προετοιμάστηκε για να μη χαθεί χρόνος.

Όμως, η άτυχη γυναίκα έχασε τη μάχη λίγο πριν την Άρτα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Άρτας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της.

Ένα σχόλιο ανάρτησε στο Facebook και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης για τον τραγικό θάνατο της 52χρονης καθηγήτριας Πανεπιστημίου.

Ο Π. Πολάκης αναρωτιέται γιατί με τέτοια διάγνωση δεν χρησιμοποιήθηκε ελικόπτερο του ΕΚΑΒ από τη βάση του Ακτίου.

Σημειώνει μάλιστα πως η βάση λειτουργεί και «έχουν σωθεί ασθενείς από τον Απρίλιο»

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

«Είμαι στα Σφακιά. Έμαθα πριν λίγο για το θλιβερό γεγονός του θανάτου της πενηντάχρονης με τη ρήξη ανευρύσματος θωρακικής αορτής καθ’ οδόν από Πύργο προς Γιάννενα.

ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ, ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗ, ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΑΚΤΙΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΜΙΔΗ;;;;;;

Η βάση λειτουργεί και έχουν σωθεί ασθενείς από τον Απρίλιο!!!!».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος