FOLLOW US: facebook twitter

SMS 13033: 665 εκατομμύρια μηνύματα στάλθηκαν από τον Νοέμβριο έως σήμερα

Ημερομηνία: 31-03-2021 | Συντάκτης:

Επτακόσια εβδομήντα πέντε εκατομμύρια SMS στο 13033 έχουν αποστείλει συνολικά οι Ελληνες πολίτες κατά τη διάρκεια και των δύο περιόδων lockdown εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και συγκεκριμένα στο διάστημα μεταξύ 23ης Μαρτίου 2020 έως τις 4 Μαΐου της ίδιας χρονιάς και από τον περασμένο Νοέμβριο έως και σήμερα που εξακολουθεί να ισχύει η απαγόρευση των μετακινήσεων.

Τα στοιχεία έδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας, 29 Μαρτίου, στη Βουλή ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αρμόδιος για την Απλούστευση των διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλη.

Αναφερόμενος στο αποτύπωμα του 13033, ο κ. Γεωργαντάς απευθυνόμενος στον κ. Γρηγοριάδη είπε: «Σκέφτεστε στα ίδια αυτά διαστήματα να είχαν χρησιμοποιηθεί άσκοπα 775 εκατομμύρια φύλλα χαρτιού, ενώ έχουμε αυτή τη δυνατότητα»; Να σημειωθεί ότι πέρυσι με τη λήξη των περιοριστικών μέτρων τον Μάιο το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε ανακοινώσει συνολικά την αποστολή περίπου 110 εκατομμυρίων γραπτών μηνυμάτων για κατ΄ εξαίρεση μετακίνηση στο 13033. Εάν λοιπόν από το σύνολο των μηνυμάτων των δύο περιόδων αφαιρεθούν τα περσινά, προκύπτει ότι από τον περασμένο Νοέμβριο έως και σήμερα, δηλαδή μία περίοδο πέντε μηνών έχουν σταλεί περί τα 665 εκατομμύρια SMS ή 133 εκατομμύρια ανά μήνα, αριθμός ιδιαίτερα αυξημένος συγκριτικά με αυτόν του πρώτου lockdown. Να σημειωθεί μάλιστα ότι σε αυτό το νούμερο δε συνυπολογίζονται οι κατ΄εξαίρεση μετακινήσεις που πραγματοποιούνται με έγγραφο μετακίνησης.

Κατά μέσο όρο το 13033 εξυπηρετούσε 1.818 μηνύματα το λεπτό ενώ στην ώρα με τη μεγαλύτερη κίνηση διεκπεραιώθηκαν 7.500 μηνύματα για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση ανά λεπτό.

Πηγή: ethnos.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος