FOLLOW US: facebook twitter

Σκουπιδότοπος οι παραθαλάσσιοι οικισμοί του Πύργου

Ημερομηνία: 10-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Με νάιλον σκέπασαν οικιστές στο Καβούρι τα «βουνά» σκουπιδιών προκειμένου να περιορίσουν την ανυπόφορη δυσοσμία…

 

Καταγγελία από τους οικιστές για τα σωρευμένα απορρίμματα στο δρόμο Καβούρι-Συκιά Κατακόλου

Η λέξη «ανυπόφορη» μοιάζει πολύ μικρή για να περιγράψει, την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους παραθαλάσσιους οικισμούς του Πύργου από τα σωρευμένα σκουπίδια, τα ξερά κλαδιά και τα ογκώδη αντικείμενα που παραμένουν σωρευμένα εβδομάδες ολόκληρες κατά μήκος του παραθαλάσσιου δρόμου.

Από το Καβούρι έως και τη Συκιά στο Κατάκολο, ο «Νέος Δρόμος» όπως καταγγέλλουν οι οικιστές, έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο καθώς στην προσπάθεια των επαγγελματιών να διατηρήσουν το λιμάνι καθαρό, μεταφέρουν ως έσχατη λύση τα απορρίμματα τους, με τρέιλερ ακόμα και με φορτηγά στον παραθαλάσσιο δρόμο.

Αποτέλεσμα τούτου, να ξεσπούν διαρκώς καυγάδες μεταξύ παραθεριστών και επαγγελματιών αλλά και μεταξύ οικιστών για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εν μέσω θέρους και η οποία εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

«Το ρεζιλίκι δεν έχει τελειωμό! Τουρίστες που περιηγούνται στην περιοχή ή απολαμβάνουν τη βόλτα τους με το τουριστικό τρενάκι, περνούν μέσα από βουνά σκουπιδιών και τραβούν έκπληκτοι φωτογραφίες! Και όλοι εμείς αναγκαζόμαστε να ζούμε μέσα στη βρωμιά αφού παρά τις διαμαρτυρίες μας στο Δήμο Πύργου, ουδείς μοιάζει να ενδιαφέρεται!» επισήμαναν φανερά εξοργισμένοι από την κατάσταση που βιώνουν, οικιστές από το Καβούρι και την Παναγίτσα και πρόσθεσαν ότι θα πρέπει «χθες» οι υπηρεσίες του Δήμου να καθαρίσουν τους παραθαλάσσιους οικισμούς διότι βρίσκονται σε απόγνωση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος