FOLLOW US: facebook twitter

Σκουπίδια, λύματα, εγκατάλειψη…: Αναφορά-Διαμαρτυρία από τους κατοίκους της Πέρσαινας

Ημερομηνία: 28-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
-Ζητούν την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων για την επίλυση των προβλημάτων τους που χρονίζουν

Προβλήματα που εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία, αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Πέρσαινας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, οι οποίοι με αναφορά- διαμαρτυρία τους, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, τη Διεύθυνση Δημόσιας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, το τμήμα Περιβάλλοντος της Π.Ε. Ηλείας και Υγειονομικού Ελέγχου της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ζητούν την άμεση παρέμβαση τους ώστε όπως επισημαίνουν να επιλυθούν τα προβλήματα το ταχύτερο δυνατό προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Συγκεκριμένα αναφέρουν:

1ον. Το χωριό μας αν και ως εκ της θέσεως του θα έπρεπε να είναι το κόσμημα της Περιφέρειας, παρά ταύτα είναι ένας απέραντος σκουπιδότοπος περίπου στο σύνολο του.

2ον. Τα λύματα της αποχετεύσεως τρέχουν διάσπαρτα εις το διάβα τους, αποτέλεσμα είναι η δημιουργία οχληρών και ανθυγιεινών καταστάσεων σε βάρος των περιοίκων και της δημόσιας υγείας όμως παρότι και ο Δήμαρχος έχει ενημερωθεί κατ’ επανάληψη, δεν έχουμε εισπράξει καμία ενέργεια. Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι διανύουμε το καλοκαίρι και ο κίνδυνος της μετάδοσης ασθενειών είναι ορατός.

3ον. Εν έτη 2019 πίνουμε νερό από αμιαντοσωλήνες και αυτό που μπορούμε να προσθέσουμε είναι … «έλεος».

4ον. Κρίνουμε σκόπιμο να αναφερθούμε σε δυο τοποθεσίες, στην Ορνίτσα και Ζωνάρι. Συγκεκριμένα δυο περάσματα δρόμων για τις ανάγκες των κατοίκων (αγροτικές ασχολίες) που λόγω της διάβρωσης του εδάφους εγκυμονούν κινδύνους δια τη ζωή των κατοίκων και θα πρέπει αρμόδια όργανα (χθες) να επισπεύσουν την αντιμετώπιση του προτού είναι αργά (για να μη θρηνήσουμε θύματα).

5ον. Οι δρόμοι για τα χωράφια είναι αδιάβατοι από 1η Νοεμβρίου 2018 σε περίπτωση πυρκαγιάς θα καούμε ολοσχερώς (διότι για τα πυροσβεστικά οχήματα οι δρόμοι είναι αδιάβατοι). Ενδεικτικό της όλης υπόθεσης είναι τα αναρίθμητα τηλεφωνήματα προς το Δήμο, συστημένες επιστολές προς το Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας (με ημερομηνίες 11/.7/2017, 17/7/2017 η από 24/9/2017 αίτηση μας στην οποία απάντησαν 11/12/2017), σε όλους τους αρμόδιους φορείς και επίσκεψη της Ορτ και της εφημερίδας Πατρίς στο χωριό δυο μέρες πριν τις εκλογές και αφού θέσαμε τα προβλήματα μας, υποσχέθηκε ότι θα τα τακτοποιήσει τη Δευτέρα μετά τις εκλογές, μια υπόσχεση κοροϊδίας σε όλο της το μεγαλείο που έρχεται να προστεθεί σε όλες τις άλλες κοροϊδίες. Αναρωτιόμαστε εάν πράγματι ζούμε εντός της Ελλάδος.

Εστίες μόλυνσης και ελλιπής φωτισμός στην Πέρσαινα, στύλοι ηλεκτροδότησης ξαπλωμένοι στην άκρη του δρόμου, λύματα να πέφτουν σε απόσταση μικρότερη των 130 μέτρων από τις κατοικίες με τη μυρωδιά πολλές φορές να είναι αφόρητη, είναι προβλήματα πρωτεύοντα που πρέπει να τους δοθεί προτεραιότητα. Είναι προβλήματα που προκαλούν αγανάκτηση στους κατοίκους που βλέπουν το δήμο τους να τους έχει εγκαταλείψει. Κάνουμε έκκληση και σας παρακαλούμε όλους τους αρμόδιους να σταθείτε δίπλα σε όλα τα προβλήματα μας.

Θα πρέπει να αναφερθεί και σχετικό έγγραφο της δ/νσης Δημόσιας Υγείας που διενήργησε αυτοψία στις 6/11/2017 και παρά την διαπιστωθείσα κατάσταση που όπως βεβαιώνει επιφέρει βλάβες στην υγεία των περιοίκων ουδεμία ενέργεια έχει πραγματοποιηθεί. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος