FOLLOW US: facebook twitter

Σκηνές από Υγεία… «προσεχώς»

Ημερομηνία: 14-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ο ανοιχτός εκβιασμός των διαγνωστικών κέντρων σε βάρος των πολιτών, , αποτελεί και ένα προανάκρουσμα των προθέσεων  για την πρωτοβάθμια Υγεία, σε περίπτωση διακυβέρνησης από τη ΝΔ.

Με προεξάρχοντα τον νέο Περιφερειάρχη Αττικής της ΝΔ – που όμως δεν παραιτείται από Πρόεδρος του Ιατρικού και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου –  Γιώργο Πατούλη, τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και μικροβιολογικά εργαστήρια, από τη Δευτέρα προχώρησαν σε λουκέτο, αξιώνοντας λίγο πριν τις εκλογές, την αλλαγη μιας πολιτικής  που εφαρμόζεται από το 2012. Μετά το τριήμερο lock out, και στη γραμμή των “μεγάλων” διαγωνιστικών κέντρων, το Συντονιστικό Όργανο, υπό την προεδρία του Γ. Πατούλη, αποφάσισε να ανοίξουν από σήμερα αλλά να υποχρεώνουν τους ασφαλισμένους να πληρώνουν από την τσέπη τους για τις εξετάσεις τους.

Είναι προφανές ποια συντεχνιακά όσο και πολιτικά συμφέροντα εξυπηρετούνται από αυτή τη μεθόδευση. Μάλιστα, τα διαγωνιστικά κέντρα ζητούν οι ασθενείς με την απόδειξή τους να πηγαίνουν στον ΕΟΠΥΥ για να λάβουν τα χρήματά τους, γνωρίζοντας ότι δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία και πως καταργούν de facto τη σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Με την ακύρωση της σύμβασης από τα ιδιωτικά κέντρα επιχειρείται η δημιουργία του απαραίτητου χώρου για μια νέα συμφωνία με την επιβολή του ιδιωτικού μοντέλου στην Υγεία, όπως τον οραματίζονται τα συμφέροντα και τον έχει ήδη περιγράψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  Σκηνές από υγεία …προσεχώς


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος