FOLLOW US: facebook twitter

Να κοιτάς πίσω μόνο για να πας μπροστά…

Ημερομηνία: 21-11-2020 | Συντάκτης:

Γράφει η Γιώτα Σιπέτα*

Όλοι έχουμε το δικαίωμα να ζήσουμε τη δική μας ζωή. Και η ζωή περιλαμβάνει λάθη και πάθη.

Ποιος διέσχισε τα δικά σου μονοπάτια για να μπορεί να σε κρίνει; Πού είναι ο κόσμος όταν τα πάντα γύρω σου καταρρέουν; Πού είναι ο κόσμος όταν πνίγεσαι στα δάκρυα μες στο σκοτάδι του δωματίου σου; Και στην τελική ποιος είναι τόσο τέλειος που να μπορεί να σε δείχνει χωρίς τύψεις με το δάχτυλο για κάθε σου παραστράτημα;

Μην αναλώνεσαι σε εξηγήσεις και απολογίες. Οι άνθρωποι που αξίζουν να είναι δίπλα σου θα σε κοιτάξουν στα μάτια και θα δουν την αλήθεια σου.

Έκανες κάποιο λάθος; Η συνείδηση σου είναι ο καλύτερος κριτής. Εσύ ξέρεις καλύτερα απ’ τον καθένα. Αν ναι, σκέψου αν μπορείς να το διορθώσεις. Κι αν είναι απ’ τα λάθη που δε διορθώνονται κράτησε το μάθημα που σου έδωσε σαν φυλαχτό και συνέχισε το δρόμο σου.

Γιατί ν’ αφήνεις τα περασμένα να γίνονται θηλιά στο λαιμό σου; γιατί να σου ρουφούν ενέργεια που σου χρειάζεται για να χτίσεις και ν’ απολαύσεις το παρόν; Απλά «ξεκόλλα». Κοίτα το δάσος της ζωής σου κι όχι ένα μόνο δέντρο.

Η ιστορία της ζωής σου, το παρελθόν σου είναι ο πιο σοφός δάσκαλος. Είναι εκεί για να φωτίσει το μέλλον σου.

Εμπόδιο για την ευτυχία μας δεν είναι ούτε τα λάθη μας ούτε τα βιώματα μας. Εμπόδια είναι οι τύψεις κι οι πληγές που μας άφησαν. Ξεπέρασετα. Απελευθέρωσε τη ψυχή σου και το μυαλό σου. Είμαι σίγουρη ότι ξέρεις τον τρόπο. Εγώ δεν μπορώ να στον πω γιατί το κλειδί για τη ζωή του καθενός είναι διαφορετικό.

Πολλές φορές βέβαια δεν είναι οι άσχημες εμπειρίες που μας κρατάνε πίσω αλλά οι όμορφες. Θέλουμε απεγνωσμένα να γυρίσει ο χρόνος πίσω , να τις ξαναζήσουμε αλλά δε μπορούμε. Πίσω από αυτή μας  την ανάγκη κρύβεται ο φόβος ότι τίποτα καλό δε θα μας ξανασυμβεί. Σου έχω νέα. Η ζωή κυλάει και φέρνει συνεχώς μαγικές, συναρπαστικές στιγμές. Να νιώθεις ευλογημένος για όλα τα όμορφα που σου συνέβησαν αλλά να σαι σε εγρήγορση για να υποδεχτείς το καινούργιο που μπορεί να σε εκπλήξει.

Επίσης , να ξέρεις ότι σε κάθε φάση της ζωής σου κοιτάζοντας πίσω σου θα δεις ότι φερόσουν λίγο πιο ανώριμα ή ανόητα απ’ ότι στο παρόν. Είναι αποδεκτό. Συνεχώς θ’ αλλάζεις. Είναι σημαντικό η αλλαγή σου να είναι ένα βήμα πιο κοντά σ’ αυτό που εσύ ονειρεύεσαι κι επιθυμείς για τον εαυτό σου και τη ζωή σου.

Μην κάνεις ποτέ το λάθος να θελήσεις ν’ αγγίξεις την τελειότητα. Τέλειο δεν υπάρχει. Μην αυτομαστιγώνεσαι. Ειδικά όταν το λάθος μας επαναλαμβάνεται είναι επειδή κάτι πρέπει να διδαχθούμε. Κάτι σημαντικό για την εξέλιξη μας.

Κι ένα μυστικό για το τέλος. Όταν ρώτησα κάποτε τη γιαγιά μου «τι να κάνω;»

Μου απάντησε: «κάνε ότι σου λέει η καρδιά σου. Μες στην καρδιά σου κανείς δεν είναι για να ξέρει»

Έπεσες ; Πόνεσες; Γέλασες; Ερωτεύτηκες; Αγάπησες; Μόνο η καρδιά σου ξέρει. Κι όσο αναπνέεις θα θυμάται. Αυτή θα σε καθοδηγήσει.

ΥΓ. Να κοιτάς πίσω μόνο για να πας μπροστά.

 

*H Γιώτα Σιπέτα είναι από τον Πύργο Ηλείας. Το μεράκι της είναι η συγγραφή. Όταν τη ρωτάνε ποια είναι δηλώνει “είμαι αυτά που γράφω”. Αφιερώστε λίγο χρόνο, φορέστε την καλή σας διάθεση και ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε στον κόσμο της…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος