Η Κούβα δεν είναι μόνη η Κούβα μας χρειάζεται
Στο πλαίσιο της διεθνούς αλληλεγγύης, η Κινηματογραφική Λέσχη Πύργου, σε συνεργασία με την New Star, οργανώνει ένα αφιέρωμα στον κουβανικό κινηματογράφο με την προβολή πέντε ταινιών του σημαντικότερου σκηνοθέτη του σύγχρονου κουβανέζικου κινηματογράφου, Tomas Gutierrez Alea, και παράλληλα προχωρά στη συγκέντρωση φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού ως πράξη έμπρακτης αλληλεγγύης. Ο λαός της Κούβας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση καθώς πλήττεται από σοβαρές ελλείψεις σε βασικά αγαθά, φάρμακα και ιατρικό υλικό, λόγω του συνεχιζόμενου οικονομικού αποκλεισμού.
Σήμερα ο λαός της Κούβας διέρχεται τη μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση από το 1959, όταν επικράτησε η επανάσταση κατά της δικτατορίας του Φ. Μπατίστα. Στο μακροχρόνιο εμπάργκο που έχει επιβάλει η Αμερική ήρθαν να προστεθούν και οι απειλές του Τράμπ ακόμα και για προσάρτηση της Κούβας. Η διακοπή κάθε ροής πετρελαίου έχει οδηγήσει σε τεράστια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της χώρας, η οποία δεν έχει πια ηλεκτρικό ρεύμα ούτε για τα νοσοκομεία.
Ο λαός της Κούβας μας έχει ανάγκη. Η έμπρακτη αλληλεγγύη είναι τώρα πιο αναγκαία από ποτέ. Καλούμε σε στήριξη αυτής της πρωτοβουλίας. Κατά την διάρκεια των προβολών θα υπάρχει:
- Προαιρετική οικονομική ενίσχυση.
- Προσφορά φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού για να αποσταλούν ως βοήθεια στον κουβανικό λαό.
Με την αλληλεγγύη και τη βοήθεια όλων να σπάσουμε τον αποκλεισμό της Κούβας.
Για την Κινηματογραφική Λέσχη Πύργου
Βασιλειάδης Βασίλης, Αντιπρόεδρος, 697 688 7046
Αθανασιάδης Ανδρέας, Γραμματέας, 694 510 1313
cinefileiapyrgou@gmail.com
facebook: Κινηματογραφική Λέσχη Πύργου-ΣΙΝΕφΗΛΕΙΑ
Viber: σινεφΗΛΕΙΑ & ΣΙΝΕΦΗΛΕΙΑ