FOLLOW US: facebook twitter

Σήμερα το 6ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 05-08-2022 | Συντάκτης:

Στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας

Το 6ο Πανηλειακό Αντάμωμα Ομογενών», η μεγάλη γιορτή της Ελληνικής Ομογένειας, θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 5 Αυγούστου και ώρα 9.15μ.μ., στον Πολυχώρο Πολιτισμού του Δήμου Ήλιδας.

Η φετινή εκδήλωση είναι μια συνδιοργάνωση του Δήμου Ήλιδας με τους Ahepa Hellas Τμήμα 47 Ηλείας, στο οποίο προεδρεύει ο Αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Ανδρέας Παπαδάκος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει τιμητικές διακρίσεις σε ανθρώπους που έχουν σημαντική συμβολή στη προβολή και προώθηση βασικών θεμάτων της Ελληνικής Ομογένειας, ενώ με τη χρήση της τεχνολογίας θα γίνουν ζωντανές συνδέσεις με συλλόγους Ηλείων σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Στην εκδήλωση, εκτός από τους Ηλείους Ομογενείς θα παραβρεθούν και σημαντικές προσωπικότητες των Ahepa από όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα θα γίνει η βράβευση δύο πολύ σημαντικών ανθρώπων που έχουν μεγάλη συμβολή στη προώθηση και προβολή θεμάτων που απασχολούν την Ελληνική Ομογένεια. Πρόκειται για τον κ. Βασίλη Καυκά και τον κ . Γιάννη Τζουανόπουλο, που ο καθένας έχει τη δική του διαδρομή και συμβολή στη μεγάλη οικογένεια της Ελληνικής Ομογένειας. Ο κ. Βασίλης Καυκάς από τη Βοστώνη, με καταγωγή από το Σιμόπουλο, είναι πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου (HANC). Πρόκειται για ένα από τα σημαντικά μέλη της ελληνικής ομογένειας σε Αμερική και Καναδά και μεταξύ άλλων έχει διατελέσει και πρόεδρος της Πανηλειακής Ομοσπονδίας Αμερικής & Καναδά. Γεννήθηκε στο Σιμόπουλο και είναι ο μικρότερος από τα 4 αδέλφια του.

Ο Γιάννης Τζουανόπουλος είναι μια πολυσχιδής προσωπικότητα, Ηθοποιός, Στιχουργός, Παραγωγός Ραδιοφωνικών Εκπομπών στην ΕΡΤ, Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Γιορτής του Απόδημου Ελληνισμού και Διοργανωτής μεγάλων εκδηλώσεων στο Ηρώδειο και σε άλλους σημαντικούς χώρους με κορυφαία ονόματα. Γεννήθηκε στα Μακρίσια της Ολυμπίας και έχει μεγάλη προσφορά στο Ραδιόφωνο και τον Πολιτισμό μέσα από την εκπομπή του “Ζωντανή Γραμμή με τους Έλληνες του Κόσμου”. Η εκπομπή αυτή μετράει 30 ολόκληρα χρόνια και μεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας και το Δεύτερο Πρόγραμμα. Είναι δε η μακροβιότερη του ραδιοφώνου και αποτελεί τον προπομπό της εκδήλωσης «Όταν Γιορτάζουν Οι Θεοί», που σμίγει άλλα τόσα χρόνια την Πατρίδα με τους Έλληνες της διασποράς μέσα από την Τέχνη και τον Πολιτισμό.

Η εκδήλωση θα κλείσει με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, το οποίο έχει επιμεληθεί ο Γιάννης Τζουανόπουλος με τραγούδια της ελληνικής διασποράς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος