FOLLOW US: facebook twitter

Σήμερα στις 18:00 το διάγγελμα Μητσοτάκη για την άρση των μέτρων

Ημερομηνία: 28-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Οι ανακοινώσεις για την άρση των μέτρων αναμένεται να γίνουν, σήμερα (28/04), στις 18:00, μέσω διαγγέλματος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα ανακοινώσει τη φιλοσοφία, αλλά και τις διαδοχικές φάσεις του σχεδίου μετάβασης για την επιστροφή στην κανονικότητα, με αφετηρία την 4η Μαΐου.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένεται στο σημερινό διάγγελμά του, στις 18:00, να ανακοινώσει τον χάρτη και το χρονοδιάγραμμα για την έξοδο από την καραντίνα και την άρση των μέτρων, που επιβλήθηκαν λόγω του κορονοϊού COVID-19.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τη φιλοσοφία, αλλά και τις διαδοχικές φάσεις του σχεδίου μετάβασης και την επιστροφή στην κανονικότητα, με αφετηρία την 4η Μαΐου και ορίζοντα έως και τις αρχές Ιουλίου.

Το σχέδιο επιστροφής στην κανονικότητα, αμέσως μετά το διάγγελμα του κ. Μητσοτάκη, θα εξειδικευθεί από τους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά, υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, και τον Σωτήρη Τσιόδρα, λοιμωξιολόγο και επικεφαλής του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Χαρδαλιάς: Η επόμενη ημέρα δεν θα είναι μία εύκολη ημέρα

Άλλωστε, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, είχε προϊδεάσει σχετικά κατά τη χθεσινή (27/04) ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, λέγοντας το εξής:

«Η πορεία αυτή θα γίνει με σχέδιο, σταδιακά, συγκροτημένα. Το σχέδιο της κυβέρνησης θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται σε επιμέρους στοχευμένες φάσεις διαδοχικά μέσα στους μήνες Μάιο και Ιούνιο. Ο κανόνας θα είναι ότι τα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων θα απέχουν χρονικά μεταξύ τους ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να αξιολογείται συνεχώς η εξέλιξη της πανδημίας».

Όπως είπε ο κ. Πέτσας, αρχικά, θα ανοίξουν τα κομμωτήρια και οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και προσωπικής υγιεινής με συγκεκριμένους κανόνες. Στη συνέχεια και ύστερα από εύλογο χρονικό διάστημα, θα επαναλειτουργήσουν σταδιακά οι βαθμίδες της εκπαίδευσης, με την προτεραιότητα να δίνεται στην Γ’ Λυκείου λόγω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Τσιόδρας: Η εξήγηση για τη γυναίκα που βγήκε ξανά θετική στον κορονοϊό

Σε μεταγενέστερο χρόνο και εφόσον εξελίσσεται ομαλά η πανδημία, τότε θα ανοίξουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις και τα καταστήματα εστίασης πάντοτε υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Οι ξενοδοχειακές μονάδες -αρχικά- δωδεκάμηνης διάρκειας θα επαναλειτουργήσουν σε επόμενη φάση και εάν βρεθεί λύση σχετικά με τα ταξίδια και τις μεταφορές, τότε, στα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου, θα ανοίξουν και τα τουριστικά εποχικά καταλύματα υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει έξαρση του κορονοϊού.

Τέλος, όσον αφορά στους θρησκευτικούς χώρους, όπως τις εκκλησίες, θα είναι ανοιχτοί για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων και, εν συνεχεία, θα ανοίξουν με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας.

Πηγή: dikaiologitika.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος