FOLLOW US: facebook twitter

Σημαντικό το έργο του «Ηλείου» για την πόλη της Αμαλιάδας – Απολογιστική συνέντευξη του προέδρου Α. Μανωλόπουλου

Ημερομηνία: 21-08-2019 | Συντάκτης:

Το έργο του «Ηλείου» κατά την διάρκεια της θητείας του ως προέδρου, παρουσίασε χθες ο Αλέξης Μανωλόπουλος μαζί με την αντιπρόεδρο Βασιλική Σιαχάμη, σε μια απολογιστική συνέντευξη τύπου τονίζοντας ότι ο «Ηλείος» λειτουργεί ανεξάρτητα  από τις δομές του δήμου Ήλιδας με αυτόνομο διοικητικό συμβούλιο και πρόεδρο που διαχειρίζεται τον δικό του προϋπολογισμό, επιχορηγούμενο από τον δήμο μόνο με 720.000 ευρώ ενώ έπρεπε να επιχορηγείται με 1.100.000 ευρώ.

Το 15μελες συμβούλιο υπό την προεδρία Μανωλόπουλου, ανέλαβε τον Ιούνιο του 2016 και παρά τις οικονομικές δυσκολίες έγιναν σοβαρές μελέτες με μεγάλους προϋπολογισμούς , οι οποίοι μάλιστα εγκρίθηκαν από τους προβλεπόμενους κρατικούς φορείς και πολλά από αυτά θα υλοποιηθούν το 2020 από τη νέα Δημοτική αρχή. Παράλληλα έγιναν μεγάλες κατασκευές και ενεργειακές αναβαθμίσεις και ανακαινίσεις με γενναίες δωρεές των πολιτών μας, όπως και  με προσωπική οικονομική συνεισφορά του προέδρου στην ολοκλήρωση αυτών των έργων.

Ο κ. Μανωλόπουλος τόνισε ότι όλα αυτά τα έργα έγιναν με την βοήθεια της Αντιπροέδρου Βίκης Σιαχάμη, του μηχανολόγου Λάμπρου Βιζύλη, του μηχανολόγου Παναγιώτη Κουλουγλιώτη, του τοπογράφου μηχανικού Χαράλαμπου Παυλόπουλου, τών Καλλιτεχνικών διευθυντών Γεώργιου Βούκανου και Ξένιας Σαφαρή και μόνο  2-3 διοικητικών υπαλλήλων και φυσικά με την συμβολή του Δημάρχου Χρήστου Χριστοδουλόπουλου που ήταν αρωγός στις προσπάθειές τους.

Προχωρώντας στον απολογισμό του ο κ. Μανωλόπουλος εστίασε στα εξής:

1. Μελέτη Ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου Αμαλιάδας -πρόγραμμα του ΥΜΕΠΕΡΑΑ- με προϋπολογισμό 800.000€. Η μελέτη αυτή έγινε εξαρχής , σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και την δωρεά-μελέτη του μηχανολόγου Παναγιώτη Κουλουγλιώτη σε συνεργασία με το δικό μου αρχιτεκτονικό γραφείο Α&Μ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ. Το κτήριο του κλειστού Γυμναστηρίου όπου μαζί με όλους τους άλλους συλλόγους στεγάζεται και ο ΚΟΡΟΙΒΟΣ των μεγάλων εθνικών κατηγοριών, το 2020 θα αναβαθμιστεί πλήρως ενεργειακά. Πρέπει να τονίσω ότι με δωρεές συμπολιτών μας καταφέραμε να δώσουμε το ζεστό νερό χρήσης μέσω της εγκατάστασης νέων ηλιακών συλλεκτών και να αντικαταστήσουμε και τον δαπανηρό τεράστιο καυστήρα πετρελαίου με έναν μικρότερο και οικονομικότερο, ο οποίος και αυτός είναι δωρεά της εταιρείας μου Α&Μ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ.

Επίσης μία άλλη σημαντική δωρεά, είναι η επισκευή εξ΄αρχής του παρκέ του Κλειστού Γυμναστήριου η οποία πραγματοποιήται αυτή τη στιγμή.

2. Κατασκευή του τεραστίων διαστάσεων σκιάστρου στις κερκίδες του Δημοτικού Κολυμβητηρίου το 2018. Το έργο αυτό πραγματοποιήθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και ήταν απαραίτητο να κατασκευαστεί ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες ώστε να σκιάσει όλη τη κερκίδα, μήκους 50 μέτρων. Αυτή η μελέτη ήταν επίσης δικιά μου παρέμβαση και προσωπικά είμαι υπερήφανος για το αισθητικό αποτέλεσμα της και την αναγνώριση αυτού του έργου από τους πολίτες της πόλεως.

3. Ένα νέο κρεμαστό μεταλλικό στέγαστρο στις κερκίδες του ποδοσφαιρικού σταδίου Αμαλιάδας.Ο προϋπολογισμός είναι 000€ και έχει ήδη εγκριθεί. Η μελέτη αυτή είναι δωρεά της εταιρείας μου Α&Μ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ και θα δημοπρατηθεί μέσα στο 2019 και θα υλοποιηθεί το 2020.

4. Η συντήρηση και οι επισκευές στο δημοτικό κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων, θα πρέπει να σας εξομολογηθώ ότι ήταν για μένα ένας πραγματικά τεράστιος αγώνας και εφιάλτης μαζί. Αντιμετωπίσαμε το δίλημμα, ή να ασχοληθούμε μέρα νύχτα να το διατηρήσουμε ζωντανό και λειτουργικό, με τους ελάχιστους πόρους που διέθετε ΄΄ο Ηλείος΄, ή να το κλείσουμε, οπότε, όπως εσείς γνωρίζετε, θα είχε την τύχη του κολυμβητηρίου Πύργου και Πάτρας. Σας μιλώ ειλικρινά για δυόμισι χρόνια, έδωσα όλο μου το είναι ώστε να μπορούν να κολυμπούν σήμερα τα παιδιά μας και να γίνουν οι πανελλήνιοι θερινοί αγώνες κολύμβησης το 2018 που πραγματοποιήθηκαν πρώτη φορά σε αυτή την πόλη, μία εκδήλωση που την ανέδειξε στην περιφέρεια μας και όχι μόνο.

Ο κ. Μανωλόπουλος επισήμανε βέβαια πως το κολυμβητήριο  είχε πολλές ακόμη ανάγκες και εκ των υστέρων έγινε μία νέα μελέτη αναβάθμισης των ενεργειακών μηχανολογικών συστημάτων προϋπολογισμού 220.000, ενώ προσλήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ επόπτες – ναυαγοσώστες, το τεχνικό προσωπικό ασφαλείας, και εκδόθηκε η άδεια λειτουργίας του.

5. Η βελτίωση των αγωνιστικών επιφανειών, με αντικατάσταση του χλοοτάπητα με ένα νέο υβριδικό σύστημα και η αντικατάσταση του Ταρτάν στο Στάδιο Αμαλιάδας εντάθηκαν στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ-  προϋπολογισμού 818€ και σύντομα θα δημοπρατηθούν.

6. Ανακαίνισα αμέσως στην αρχή της θητείας μου το Φουαγιέ του μπαρ και των τουαλετών του στο κλειστό Γυμναστήριο, με δωρεές των πολιτών, το οποίο όπως θα θυμάστε ήταν σε μία άθλια μάλλον κατάσταση.

Επίσης ο κ. Μανωλόπουλος αναφέρθηκε σε διάφορες συνδιοργανώσεις που έκανε ο «Ηλείος» με τον δήμο Ήλιδας, το Χριστουγεννιάτικο χωριό, το Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας, σε πολλές καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην ιστορική οικία Τατάνη, στην Ανθοκομική έκθεση Αμαλιάδας, το καρναβάλι κ.α

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, περιλαμβάνεται ο Alexander Manolopu, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Βράβευση Παναγιώτη Σακελλαρόπουλου

Μετά το τέλος της συνέντευξης τύπου ο κ. Μανωλόπουλος βράβευσε τον υπάλληλο Παναγιώτη Σακελλαρόπουλο, για την εργασία του στο χώρο του αθλητικού κέντρου, τονίζοντας ότι «στο πρόσωπο του Παναγιώτη βραβεύουμε τους έντιμους δημοσίους υπαλλήλους που προσφέρουν ουσιαστικά τόσα πολλά λαμβάνοντας τόσα λίγα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος