FOLLOW US: facebook twitter

Σημαντική συμμετοχή επιχειρήσεων στα workshop του ΜΣΕ για τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο και το Ταμείο Ανάκαμψης

Ημερομηνία: 05-11-2022 | Συντάκτης:

O Μηχανισμός Στήριξης Επιχειρηματικότητας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας διοργάνωσε τρία workshops το τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου στα Επιμελητήρια Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.

Αρχικά, τα στελέχη του ΜΣΕ παρουσίασαν στην Πάτρα στις 21 Οκτωβρίου 2022 στο Επιμελητήριο Αχαΐας workshop με θέμα «Δυνατότητες χρηματοδότησης και λοιπές δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης».  Στη συνέχεια ακολούθησαν δυο workshops στις 24 Οκτωβρίου 2022 στο Επιμελητήριο Ηλείας και στις 26 Οκτωβρίου 2022 στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας που αφορούσαν τόσο τον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο όσο και τις δυνατότητες χρηματοδότησης και τις λοιπές δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης.

Το πρώτο μέρος των εισηγήσεων των στελεχών του Μηχανισμού επικεντρώθηκε στην ενημέρωση των τοπικών επιχειρήσεων σχετικά με τις δυνατότητες υπαγωγής επενδυτικών σχεδίων στον αναπτυξιακό νόμο και παρουσιάστηκαν τα τρέχοντα – ενεργά καθεστώτα «Αγροδιατροφή – Πρωτογενής Παραγωγή και Μεταποίηση Γεωργικών Προϊόντων – Αλιεία – Υδατοκαλλιέργεια» καθώς και «Ενίσχυση Τουριστικών Επενδύσεων». Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα Γενικά χαρακτηριστικά του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας καθώς και τα επιλέξιμα επενδυτικά σχέδια και δαπάνες που δύναται να χρηματοδοτηθούν με πόρους του ταμείου. Ακολούθησε η παρουσίαση τεσσάρων ενεργών δράσεων του ΤΑΑ:

  1. Έξυπνη Μεταποίηση
  2. Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ
  3. Ψηφιακές Συναλλαγές
  4. Ανάπτυξη Ψηφιακών Προϊόντων & Υπηρεσιών

Στην εκδήλωση στον Πύργο χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας,Κωνσταντίνος Νικολούτσος και στο Αγρίνιο ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Σπήλιος Λιβανός. Σε όλες τις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν στελέχη του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας όπου τόνισαν τη σημασία του Μηχανισμού για την τοπική επιχειρηματικότητα.

Τονίζεται ότι στην Πάτρα είχε πραγματοποιηθεί workshop που αφορούσε στον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο στις 23 Σεπτεμβρίου 2022 στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Πατρών.

Ο ΜΣΕ καλεί όλες τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας να εξετάσουν την δυνατότητα υπαγωγής τους στον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο και τη χρηματοδότησή τους από το ΤΑΑ σε συνεργασία με τους εξειδικευμένους συμβούλους του Μηχανισμού. Οι τοπικές επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να επισκεφτούν τα γραφεία του ΜΣΕ σε Πάτρα, Πύργο και Αγρίνιο και να επωφεληθούν από τη συμβουλευτική υποστήριξη που παρέχει ο ΜΣΕ στο πλαίσιο του κανόνα de minimis.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά τις υπηρεσίες, τις μελέτες και τις εκδηλώσεις του ΜΣΕ επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:https://www.pde-mse.gr/


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος