FOLLOW US: facebook twitter

Έδωσαν αίμα, χάρισαν ζωή…: Σημαντική δράση από τον Δήμο Πύργου και το Χαμόγελο του Παιδιού χθες στο Δημοτικό Στάδιο

Ημερομηνία: 11-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Τη «σκυτάλη» της σπουδαίας δράσης για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε αίμα πήρε χθες ο Δήμος Πύργου, στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε στην κινητή μονάδα «Οδυσσέας» του Χαμόγελου του Παιδιού, που βρέθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Παιδείας και τη συνεργασία του Χαμόγελου, του Δήμου και του σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, περιλαμβάνεται ο Plemmenos Giannis, άτομα στέκονται

Δεκάδες εθελοντές αιμοδότες, συμμετείχαν στην εθελοντική αιμοδοσία προσφέροντας αίμα που θα καλύψει τις ανάγκες ασθενών και έκτακτων περιστατικών του Νοσοκομείου Πύργου, ενώ στο πλαίσιο της δράσης, που έγινε παρουσία του προέδρου του Χαμόγελου  Κώστα Γιαννόπουλου και του Δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου, υπεγράφη και μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Δήμου και Συλλόγου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, εσωτερικός χώρος

«Η σημερινή δράση αποτελεί πρωτοβουλία των υπουργείων αθλητισμού και υγείας και ξεκίνησε μέσω πανδημίας με την κινητή μονάδα του Χαμόγελου να έχει κάνει οδοιπορικό σε όλη την Ελλάδα» τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος επισημαίνοντας πως λόγω της πανδημίας θέλησαν να αξιοποιήσουν το όχημα του συλλόγου που είχε σταματήσει τις δράσεις του, αποφασίζοντας να συνεισφέρουν με εθελοντικές αιμοδοσίες. «Πρόκειται για μια προσπάθεια ένωσης δυνάμεων, με δήμους, φορείς και σωματεία που είναι ήδη ενεργοποιημένα σε τέτοιες δράσεις και εμείς ερχόμαστε να συμπληρώσουμε την προσπάθειά τους».

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται, άτομα στέκονται, πίνακας και υπαίθριες δραστηριότητες

Ο Δήμαρχος Πύργου επισήμανε ότι για τη δημοτική αρχή η κοινωνική πολιτική, η πολιτική πρόνοιας και η προληπτική ιατρική αποτελούν πολιτικές προτεραιότητας, ενώ αναφερόμενος στο «Χαμόγελο», με το οποίο υπέγραψαν συνεργασία, τόνισε ότι πρωταγωνιστεί στη χώρα σε καινοτόμες δράσεις υποστήριξης των παιδιών και πως σαν δήμος έχουν πολλά να κάνουν. Δεν παρέλειψε ωστόσο να ευχαριστήσει όλους όσοι  υποστήριξαν την εθελοντική αιμοδοσία.

Η Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας Κωνσταντίνα Πανέτα ευχαρίστησε όλους τους διοργανωτές της δράσης και όλους όσοι προσέφεραν αίμα. λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η αιμοδοσία πρέπει να γίνει κτήμα σε όλους τους Ηλείους πολίτες από 18 έως 60 ετών, να δίνουν αίμα γιατί οι ανάγκες είναι μεγάλες».

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, περιλαμβάνονται οι Plemmenos Giannis και Γιωργος Παπανικολοπουλος, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Την εθελοντική αιμοδοσία στήριξε το γραφείο Εθελοντισμού του δήμου και ο υπεύθυνος αυτού Γιάννης Πλεμμένος, που ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν αλλά και το Σωματείο παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων και ο Γιώργος Παπανικολόπουλος, ο οποίος και ως άνθρωπος με αναπηρία μίλησε για τη σημασία του αίματος και τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν. «Καλό είναι πριν πάθουμε ή εμείς ή κάποιος από την οικογένειά μας, ας δώσει λίγο από το χρόνο του και να δώσει αίμα. Είναι πολύ σημαντικό» είπε.

Σημειώνεται ότι στον χώρο βρισκόταν υποστηρικτικά και η Κινητή Μονάδα Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος