FOLLOW US: facebook twitter

Σημαντικές παρεμβάσεις στη συνέλευση των Επιμελητηρίων

Ημερομηνία: 26-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

epimelitirio-preveza

Ουσιαστική η συμμετοχή της Ηλειακής εκπροσώπησης στην Πρέβεζα

Ποια θέματα έθεσε στην ομιλία του ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Ν. Παναγιωτακόπουλος

Ιδιαιτέρως δυναμική και αντιπροσωπευτική υπήρξε η παρουσία της Επιμελητηριακής Ηλειακής Αντιπροσωπείας, κατά την τελευταία γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που έγινε στην Πρέβεζα.

Στη συνέλευση συζητήθηκαν πολλά και σημαντικά θέματα που απασχολούν την αγορά και τον επιχειρηματικό κόσμο σήμερα, πολύ περισσότερο με τα δεδομένα που έχουν επιφέρει μια εξαιρετικώς δύσκολη κατάσταση από τη μνημονιακή παρατεταμένη ύφεση.

Συμμετείχαν από πλευράς ΕΒΕ Ηλείας  ο Α’ και ο Β’ Αντιπρόεδρος κ.κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος και Κων/νος Λεβέντης καθώς και ο Δ/ντής του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Αντωνόπουλος. Είχαν μάλιστα την ευκαιρία να επικοινωνήσουν και με άλλα στέλεχη του Επιμελ. θεσμού από όλη την Ελλάδα και να συζητήσουν για θέματα που απασχολούν κυρίως την οικονομία της Περιφέρειας.

panagiotakopoulos-epimelitirio

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος παίρνοντας τον λόγο στο βήμα της συνέλευσης έθιξε μείζονα θέματα που αφορούν στην προσπάθεια ανάκαμψης  της Επιχειρηματικότητας και όχι μόνο.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο σοβαρό ζήτημα της εκκρεμμότητας των «κόκκινων δανείων» αλλά και των υπολοίπων δανειοδοτήσεων που όπως είπε, κρατούν «ομήρους» την επιχειρηματικότητα και την περαιτέρω δραστηριότητά της.

Ειδική μνεία πάντως έκανε στο άμεσο θέμα για την Ηλεία, των πυροπλήκτων δανείων για τα οποία επέσήμανε την ανάγκη ρύθμισης ώστε να μπουν σε μια ειδική κατηγορία και να αντιμετωπιστεί έτσι ένα πρόβλημα που παραμένει άλυτο εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Ο κ. Παναγιωτακόπουλος, μίλησε και για τις αναπτυξιακές ευκαιρίες που χάνονται, τόνισε την σημασία που πρέπει να έχει το νέο ΕΣΠΑ για την επιχειρηματικότητα, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο «πακέτο Γιούνκερ». Θα πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε ένας τρόπος να αξιοποιηθεί με δεδομένο ότι έως τώρα, μια και μόνη επιχείρηση έχει καταφέρει να ενταχθεί σε αυτό.

Έθεσε τέλος και το σπουδαίο ζήτημα του αναπτυξιακού νόμου, η διαμόρφωση του οποίου, θα έχει καθοριστική σημασία για μια σειρά επενδύσεων και θέσεων εργασίας στην αγορά…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος