FOLLOW US: facebook twitter

«Σήμα κινδύνου» εκπέμπουν τα δημόσια νοσοκομεία: Πάνω από 100 υγειονομικοί με κοροναϊό, 500 σε καραντίνα

Ημερομηνία: 01-04-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Υγεία

Σε οριακό σημείο φαίνεται πως βρίσκεται πλέον η κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία εν μέσω της έξαρσης της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα μας, καθώς σήμερα Δευτέρα ξεπέρασε τους 100 ο αριθμός των ασθενών με τον ιό γιατρών και νοσηλευτών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, που επικαλείται το documentonews, οι νοσούντες είναι συγκεκριμένα 101, ενώ τέσσερις από αυτούς νοσηλεύονται. Ταυτόχρονα, περίπου 500 εργαζόμενοι σε νοσοκομεία έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Ενδεικτικό της απελπιστικής κατάστασης που υπάρχει σε κάποιες περιοχές είναι η περίπτωση των κέντρων υγείας Πολυχνίτου και Καλλονής στη Λέσβο τα οποία θα παραμείνουν κλειστά για επτά ημέρες, καθώς θετική στον κοροναϊό βρέθηκε νοσηλεύτρια, με αποτέλεσμα 50 εργαζόμενοι στα δύο κέντρα υγείας να έχουν τεθεί σε επταήμερη καραντίνα. Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι οι εργαζόμενοι χαρακτηρίζουν την εν λόγω απόφαση επικίνδυνη, ζητώντας να παραμείνουν στα σπίτια τους για 14 ημέρες.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο νοσοκομείο αναφοράς”Σωτηρία” θετικές στον κορονοϊό βρέθηκαν ακόμη δύο νοσηλεύτριες. Έτσι τα κρούσματα αυξήθηκαν στα έξι, ενώ 30 ακόμη εργαζόμενοι βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό και πολλοί ακόμη ελέγχονται εργαστηριακά.

Πάντως, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) Μιχάλης Γιαννάκος, ολοένα και περισσότεροι ασθενείς με κορονοϊό, “ξεφεύγουν” και νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους μαζί με άλλους ασθενείς, ενώ λόγω ανεπάρκειας στα μέσα προστασίας για το προσωπικό νοσούν ή βγαίνουν σε καραντίνα πολλοί εργαζόμενοι.

Η ΠΟΕΔΗΝ επιμένει ότι μοναδική λύση στο πρόβλημα, είναι ο εργαστηριακός έλεγχος όλων των ασθενών και η γρήγορη έκδοση αποτελεσμάτων, ενώ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά την ανάγκη να επανέλθει η δεκατετραήμερη καραντίνα για το προσωπικό.

Τέλος, καταγγέλλει ως απαράδεκτη την έλλειψη μασκών και στολών υψηλής προστασίας, αφού σε νοσοκομεία αναφοράς όπως το Αττικό ή το “Παπανικολάου” σε γιατρούς και νοσηλευτές οι οποίοι εργάζονται σε τμήματα με νοσούντες από κορονοϊό, παρέχεται μόνο μία μάσκα για ένα οκτάωρο.

“Τους υποχρεώνουν λόγω ελλείψεων στα υλικά να φοράνε ακόμη και την ειδική στολή για όλο το οκτάωρο. Δεν μπορούν να πάνε ούτε τουαλέτα.

Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Πρέπει να προμηθευτούν μάσκες και στολές υψηλής προστασίας τα νοσοκομεία. Διαφορετικά θα αρρωστήσει όλο το έμπειρο και μάχιμο προσωπικό των νοσοκομείων” λέει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Πηγή: tvxs.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος