FOLLOW US: facebook twitter

Σόου Αντωνακόπουλου με φόντο τα σκουπίδια

Ημερομηνία: 19-04-2016 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

ds-pyrgou

Αίτημα Λ. Βαρουξή  προς το Δ.Σ. να οριστεί συνεδρίαση με θέμα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Πύργου

Πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των Γιάννη Αργυρόπουλου και Τάκη Αντωνακόπουλου, αποτέλεσε στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Πύργου πρωτίστως το θέμα των σκουπιδιών και δευτερευόντως εκείνο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση και η συζήτηση να κινηθεί προ ημερησίας σε υψηλούς τόνους, με λεκτικούς μεταξύ τους διαξιφισμούς.

Το θέμα με το Λιμενικό Ταμείο, ξεκίνησε όταν κατά την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ο πρόεδρος κ. Δ. Μεσσαλάς ενημέρωσε το σώμα για το αίτημα που κατέθεσε εγγράφως προς τον πρόεδρο του Δ.Σ  ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου κ. Λεωνίδας Βαρουξής, ζητώντας να οριστεί άμεσα σε συνεδρίαση του σώματος  θέμα ημερήσιας διάταξης με στόχο να συζητηθούν: «Τα προβλήματα και η  προοπτική του λιμανιού , με  παράλληλη ενημέρωση επί όσων κατά καιρούς αναφέρονται για τον τρόπο λειτουργίας του».  Ο κ. Μεσσαλάς ανέγνωσε την επιστολή Βαρουξή και τόνισε ότι θα ανακοινωθεί προς το σώμα η ημερομηνία της συνεδρίασης.

Λαμβάνοντας ωστόσο το λόγο στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ Πύργου κ. Τάκης Αντωνακόπουλος, αναφερόμενος στο Λιμενικό Ταμείο, τόνισε ότι το πρωί πήγε και ζήτησε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Λιμενικού Ταμείου στο Κατάκολο δεν του τα έδωσαν και ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση αλλά ούτε με αυτήν μπόρεσε να τα πάρει επί τόπου, αλλά του είπαν ότι την επόμενη μέρα θα τα παραλάβει. Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο θέμα των σκουπιδιών τονίζοντας ότι η δημοτική αρχή και ο ΦΟΔΣΑ όλο λένε ότι το λύνουν το θέμα, αλλά λύση δεν έχει δει ακόμα αναφερόμενος στην ενδιάμεση της ενδιάμεσης αλλά και στην κανονική ενδιάμεση της Μηχανικής Διαλογής, με αποτέλεσμα ο Πύργος να είναι η πιο ρυπαρή πόλη της χώρας. Από την πλευρά του ο κ. Αργυρόπουλος για το δε Λιμενικό Ταμείο ζήτησε να γίνει ειδική συνεδρίαση, ενώ προσπάθησε να εξηγήσει ως αντιπρόεδρος του ΦΟΔΣΑ τι ακριβώς συμβαίνει με το θέμα των σκουπιδιών και κάπως έτσι ξεκίνησε η όλη αντιπαράθεση μεταξύ τους. Μάλιστα ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε με προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο του κ. Αργυρόπουλου ο οποίος ανταπέδωσε τα πυρά και άρχισε το… ματς!  Η μεταξύ τους αντιπαράθεση κράτησε αρκετή ώρα και στα θέματα ημερήσιας διάταξης το Δ.Σ μπήκε σχεδόν δυόμισι ώρες μετά την έναρξη της συνεδρίασης.

varouxis-leonidas

Η επιστολή του προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου προς τον πρόεδρο του Δ.Σ

«Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε

Σας ενημερώνουμε  ότι:

  1. Τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου έχουν όλα πληκτρολογηθεί και βρίσκονται στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου. Από μέρους μας λοιπόν έχουν, σε απόκρουση των καταγγελλομένων, τηρηθεί πρακτικά, πλην όμως η ευθύνη της υπογραφής τους , ή και της μη υπογραφής τους βαρύνει το κάθε μέλος του ΔΣ.

Τέλος τα πρακτικά έχουν υπογραφεί από τον πρόεδρο, τον αντιπρόεδρο,  το μέλος του διοικητικού συμβουλίου κ. Ρομποτή και από τον κ. Υπολιμενάρχη. Τα υπόλοιπα μέλη έχουν ειδοποιηθεί για την υπογραφή τους, αλλά δεν έχουν  μέχρι στιγμής , με δική τους ευθύνη,  υπογράψει .

  1. Όσον αφορά δε το θέμα του ΥΑΛΕ ο κος Κάρολος Καντούνης διαθέτει όλα τα νόμιμα προσόντα και έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την επιλογή του.
  1. Σας υποβάλουμε αίτημα του ΔΛΤΠ , όπως οριστεί άμεσα σε  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου  ως θέμα ημερήσιας διάταξης: «Τα προβλήματα και η  προοπτική του λιμανιού , με  παράλληλη ενημέρωση επί όσων κατά καιρούς αναφέρονται για τον τρόπο λειτουργίας του».

Παρακαλούμε όπως  προσκληθούν στην εν λόγω συνεδρίαση:

  • Οι Boυλευτές Ηλείας
  • Ο πρόεδρος του ΕΒΕ
  • Οι Ναυτιλιακοί πράκτορες
  • Οι Εμπορικοί Σύλλογοι Πύργου & Κατακόλου

Ø  Παρακαλούμε όπως το αίτημα μας αυτό ανακοινωθεί προ ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό σας  Συμβούλιο.

  1. Τέλος παρακαλούμε όπως το σύνολο των εγγράφων  που σας προσκομίζουμε κοινοποιηθούν στους αρχηγούς των παρατάξεων καθώς και τον γενικό γραμματέα και να μας το γνωστοποιήσετε,  μετά την αποστολή τους.

Διατελούμε μετά τιμής

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΛΕΩΝΙΔΑΣ  ΒΑΡΟΥΞΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Μικρές Ιστορίες Μαγειρικής
Όλα τα Ένθετα
Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων