FOLLOW US: facebook twitter

Σχολεία-Κορονοϊός: Μετά 10 μέρες από την εμφάνιση συμπτωμάτων επιστρέφουν οι μαθητές

Ημερομηνία: 20-05-2021 | Συντάκτης:

Στις δέκα ημέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων θα επιστρέφουν οι μαθητές και οι μαθήτριες στις σχολικές μονάδες σε περίπτωση εργαστηριακά επιβεβαιωμένου περιστατικού κορονοϊού COVID19, σύμφωνα με την νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς, το διοικητικό και λοιπό προσωπικό των σχολείων.

Για την ασφαλή επιστροφή υπολογίζονται τουλάχιστον τρία εικοσιτετράωρα από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών, και την απουσία των άλλων συμπτωμάτων, που μπορεί να επιμηκύνουν το δεκαήμερο. Σε κάθε περίπτωση, για ασθενείς με πολύ σοβαρή νόσο ή ανοσοκαταστολή το απαιτούμενο διάστημα μπορεί να είναι 20 ημερών, σύμφωνα με τις οδηγίες του θεράποντα γιατρού.

Στενές επαφές κρούσματος

Παράλληλα διευκρινίζεται ότι όσοι αποτελούν στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο μετά 10 μέρες από την τελευταία επαφή με το κρούσμα, εφόσον δεν παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα και υπό την προϋπόθεση διενέργειας εντός 24 ωρών πριν από την προβλεπόμενη ημέρα επιστροφής, τεστ αυτοδιαγνωστικού ελέγχου με αρνητικό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα ορίζεται:

α) η ημέρα της τελευταίας επαφής με το κρούσμα θεωρείται ημέρα μηδέν (0)
β) ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος θα πρέπει να πραγματοποιηθεί τη δέκατη ημέρα
γ) για την επιστροφή στη σχολική μονάδα την 11η ημέρα θα πρέπει το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε την δέκατη ημέρα, να είναι αρνητικό.

Ένα τεστ την εβδομάδα

Κατά τ’ άλλα, μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και λοιπό προσωπικό δικαιούνται και υποχρεούνται να κάνουν ένα self test την εβδομάδα, 24 ώρες πριν την προσέλευσή τους στο χώρο του σχολείου κάθε Δευτέρα, με τη γνωστή διαδικασία επίδειξης της βεβαίωσης αρνητικού αποτελέσματος.

Πηγή: alfavita.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος