FOLLOW US: facebook twitter

«Χαράτσι» 10 ευρώ στους γονείς εάν κάνουν λάθος self test στα παιδιά

Ημερομηνία: 09-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Καταιγισμό ερωτήσεων δέχονται οι φαρμακοποιοί από τους γονείς, οι οποίοι φοβούνται μήπως δεν κάνουν σωστά το τεστ στα παιδιά τους και ζητούν για ασφάλεια ν΄ αγοράσουν και δεύτερο το οποίο στοιχίζει περίπου 10 ευρώ και θα δίνεται από σήμερα.

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, γονείς και οι καθηγητές φτάνουν κατά δεκάδες στα φαρμακεία, προκειμένου να προμηθευτούν τα self test ώστε να είναι «οπλισμένοι» τη Δευτέρα το πρωί, που θα ανοίξουν τα σχολεία και συγκεκριμένα τα λύκεια. Όπως τόνισαν φαρμακοποιοί, οι γονείς είναι ιδιαίτερα αγχωμένοι και έχουν πολλές απορίες, οι οποίες κατά κύριο λόγο εστιάζονται στην ορθή λήψη του τεστ και τι θα πρέπει να κάνουν εάν δεν τα καταφέρουν και το τεστ δείξει μη έγκυρο. Μάλιστα, όπως λένε, πάρα πολλοί γονείς ζητούν εκτός από το δωρεάν τεστ, να αγοράσουν και ένα δεύτερο για ασφάλεια παρά το γεγονός ότι στοιχίζει 10 ευρώ. Τα τεστ, τα οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αγοράζουν, θα διατίθενται από σήμερα σε όλα τα φαρμακεία και όπως λένε οι φαρμακοποιοί ήδη έχουν πολλές παραγγελίες από τους πολίτες.

Tι λένε οι καθηγητές για τα self test

Παρά το γεγονός ότι τόσο οι γονείς όσο και εκπαιδευτικοί πιστεύουν ότι τα τεστ αυτοδιάγνωσης είναι για το καλό όλων διατηρούν αμφιβολίες για την ορθότητα των αποτελεσμάτων και μιλούν για τον κίνδυνο που ελλοχεύει από την εκ νέου επαναλειτουργία των σχολείων τόσο για την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και για την κοινωνία συνολικά.

Οσο για τους καθηγητές (ΟΛΜΕ) τονίζουν ότι «από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού έχουν καταγραφεί πάνω από 19.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα σε παιδιά ηλικίας ως 17 ετών. Με δεδομένο ότι δεν υπήρξε, με ευθύνη της κυβέρνησης, ούτε ιχνηλάτηση ούτε επιδημιολογική επιτήρηση των κρουσμάτων αυτών, κανείς δε μπορεί να γνωρίζει πόσα είναι τα συνολικά κρούσματα των μαθητών. Ο κίνδυνος που ελλοχεύει από μία εκ νέου επαναλειτουργία των σχολείων, χωρίς να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, είναι τεράστιος».

Πηγή: ethnos.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος