FOLLOW US: facebook twitter

Μέτρα -ακόμη και μάσκα- ή εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων εξετάζει το υπ. Παιδείας

Ημερομηνία: 07-08-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Για την πλήρη τήρηση των μέτρων που θα εισηγηθεί η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για την ασφαλή επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά διαβεβαίωσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη. Όπως είπε, τα σενάρια για τη λειτουργία των σχολείων είναι δύο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η Μαρία Ζαχαράκη επισήμανε πως από τις 7 Σεπτεμβρίου που αρχίζει η νέα σχολική χρόνια, τα σενάρια που εξετάζονται είναι είτε η κανονική επαναλειτουργία με μέτρα είτε η εκ περιτροπής λειτουργία τους. «Η προτεραιότητα είναι ό,τι οριστεί από την αρμόδια επιτροπή να εφαρμοστεί», επισήμανε.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, 1.100.000 μαθητές έχουν εγγραφεί στο πανελλήνιο σχολικό δίκτυο με την τηλεκπαίδευση.

Σχετικά με τη χρήση μάσκας, υπογράμμισε πως, εάν αποφασιστεί τα παιδιά να τη φορούν στο σχολείο, θα πρέπει να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα. «Εφαρμόζουμε υγειονομικούς κανόνες και φροντίζουμε και για το παιδαγωγικό κομμάτι», ανέφερε.

Όσον αφορά την ύλη των μαθημάτων, δήλωσε ότι, όπου κρίνεται πως χρειάζεται, θα επαναληφθούν ορισμένα κομμάτια, ενώ τόνισε ότι προς το παρόν οι επισκέψεις σε θέατρα και μουσεία δεν επιτρέπονται.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος