FOLLOW US: facebook twitter

Σφοδρή επίθεση Λυμπέρη κατά Χριστόπουλου για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 31-05-2022 | Συντάκτης:

-Ο δήμαρχος Ήλιδας ζήτησε την επιστροφή του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και την επαναλειτουργία του ως δευτεροβάθμιου νοσοκομείου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Tην αναγκαιότητα της άμεσης επαναλειτουργίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Αμαλιάδας ως δευτεροβάθμιου νοσοκομείου υπογράμμισε χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο Αμαλιάδας ο δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης αφήνοντας αιχμές κατά παντός υπευθύνου για την κατάσταση που επικρατεί και για την υποβάθμιση του νοσοκομείου σε ό,τι αφορά τι ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο κ. Λυμπέρης άφησε να εννοηθεί πως η πανδημία χρησιμοποιείται πλέον ως πρόσχημα και επισήμανε ότι θα πρέπει να αποκατασταθεί η λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας με την επιστροφή των γιατρών και των νοσηλευτών που οργανικά ανήκουν σε αυτό, αλλά μετακινήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο Νοσοκομείο του Πύργου λόγω της πανδημίας.

«Με την άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας αίρεται η έκτακτη ανάγκη σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες Υγείας στη χώρα. Λογικά αίρεται και η δυνατότητα του γ.γ. του υπουργείου Υγείας να αποσπά όπου θέλει το υγειονομικό προσωπικό. Θέλω να απευθυνθώ στην κυβέρνηση, στην ηγεσία του υπουργείου και στον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, και να τους πω ότι η ΝΜ Αμαλιάδας του ΓΝ Ηλείας πρέπει να αντιμετωπιστεί πάρα πολύ σοβαρά, διότι τα γεγονότα που έχουν μεσολαβήσει και διαμειφθεί μέχρι τώρα τα προηγούμενα δύο χρόνια, είναι απαξιωτικά για τη διοίκηση, για την παροχή υγείας, για το μέγιστο αγαθό της εξασφάλισης του υγείας του πληθυσμού και για μένα που εκπροσωπώ μια πόλη με την περιφέρειά της 20.000 ανθρώπων να αντιμετωπίζονται -εκεί που πριν είχαν νοσοκομειακή φροντίδα δευτεροβάθμια- χειρότερα από ένα αγροτικό ιατρείο», είπε αρχικά και επισήμανε πως ζητά την άμεση επαναλειτουργία του νοσοκομείου, δίχως να παραγνωρίζει ή να υποτιμά τις συνθήκες που επικρατούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

«Ζητάω άμεσα την επαναλειτουργία της ΝΜ Αμαλιάδας. Μη βιαστεί να μου πει κάποιος ότι δεν ξέρω τι λέω. Ξέρω τι λέω και σε ποιους καιρούς βρισκόμαστε. Γνωρίζω τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ, διότι το υπηρέτησα επί τρεισήμισι δεκαετίες. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια θέλω να αποκατασταθεί η λειτουργία του νοσοκομείου Αμαλιάδας. Αυτό σημαίνει ότι οι γιατροί που είναι στον οργανισμό του νοσοκομείου, πρέπει να επιστρέψουν άμεσα στη θέση τους και το νοσηλευτικό προσωπικό να επιστρέψει άμεσα στη θέση του».


«Kαταστροφέας και ανεπιθύμητος ο Χριστόπουλος»

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Ήλιδας εξαπέλυσε μύδρους κατά των τοπικών διοικήσεων των νοσηλευτικών μονάδων της Ηλείας και ιδιαίτερα κατά του διοικητή του ΓΝ Ηλείας, Χρ. Χριστόπουλου, χαρακτηρίζοντάς τον «καταστροφέα» και ανεπιθύμητο για την Αμαλιάδα.

«Οι κύριοι υπεύθυνοι, για τους οποίους έχω προειδοποιήσει εδώ και αρκετό καιρό, είναι οι τοπικοί διοικητές των δύο νοσοκομείων, για τους οποίους απορώ γιατί βρίσκονται ακόμα στη θέση τους. Ποιος και πώς τους έχει αξιολογήσει και πώς βαθμολογείται μια καταστροφή; Αυτός ο άνθρωπος κατάφερε να καταστρέψει το Νοσοκομείο Αμαλιάδας για να φτιάξει το Νοσοκομείο του Πύργου, το οποίο επίσης το κατέστρεψε. Έπαιρνε τους γιατρούς από δω για να τους πάει από κει, και οι γιατροί έπαιρναν των ομματιών τους και εξαφανίζονταν στην Πάτρα ή στο… Παρίσι. Τι περιμένουμε από αυτόν τον άνθρωπο; Περιμένουμε να βάλει βόμβες να τινάξει τον τόπο; Για όνομα του Θεού. Για μας ο διοικητής είναι ανεπιθύμητος στην Αμαλιάδα και σε όλες τις μονάδες που υπάρχουν σε αυτήν την πόλη. Έχω το ηθικό, πολιτικό, κοινωνικό δικαίωμα να μιλήσω εξ ονόματος των συμπολιτών μας. Είναι ανεπιθύμητος ο κύριος αυτός εδώ. Όποτε έχει επισκεφθεί αυτόν τον τόπο και τη ΝΜ Αμαλιάδας, το έχει κάνει για να φέρει την καταστροφή. Μέχρι εδώ!» δήλωσε και νωρίτερα υπενθύμισε πως αυτοί έχουν τη βασική ευθύνη για τη μη λειτουργία των μηχανημάτων που δώρισε στην ΝΜ Αμαλιάδας ο Ανδρέας Παπαδάκος.

«Η περίφημη νέα πτέρυγα, με δωρεές ιατρικών μηχανημάτων εκατοντάδων εκατομμυρίων, πρέπει να μπει σε λειτουργία. Δεν θέλω ούτε να απειλήσω ούτε να πω ότι θα εμπλέξω εισαγγελείς και δικαιοσύνη σε αυτά τα πράγματα. Αν όμως επιτέλους ο κ. Καρβέλης δεν πάρει δραστικά μέτρα σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας, τότε θα αναγκαστώ να καταφύγω στην αναζήτηση υπευθύνων για όλες αυτές τις καταστάσεις. Πρώτον για την επικινδυνότητα στην υγεία των πολιτών της πόλης του νομού και του βόρειου τμήματος της Ηλείας, δεύτερον στην απαξίωση των μηχανημάτων της δωρεάς του κ. Παπαδάκου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη λειτουργία τους, γιατί αν ένα μηχάνημα μείνει σε αχρησία για πολύ καιρό, τότε βγαίνουν προβλήματα», ανέφερε και προειδοποίησε για δυναμικές ενέργειες αν δεν αλλάξει κάτι μετά την 1η Ιουνίου, ημέρα κατά την οποία «απελευρώνεται» και επίσημα η χώρα από τους περιορισμούς της πανδημίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος