FOLLOW US: facebook twitter

Νέες θεματικές από το Σεπτέμβριο στα σχολεία

Ημερομηνία: 04-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα
Σεξουαλική αγωγή, ρομποτική αλλά και αγγλικά από το νηπιαγωγείο

Την εισαγωγή νέων θεματικών στα σχολεία από τον Σεπτέμβριο, προανήγγειλε η Νίκη Κεραμέως. Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, τα εργαστήρια δεξιοτήτων που είχαν εφαρμοστεί πιλοτικά σε 218 σχολεία όπως ρομποτική, εθελοντισμός, επιχειρηματικότητα, σεξουαλική ΑΓΩΓΗ και οδική ασφάλεια, θα επεκταθούν σε όλα τα σχολεία.

Η υπουργός Παιδείας μιλώντας στον Real FM, αναφέρθηκε στην «αλλαγή φιλοσοφίας στο σχολείο, το οποίο θα εστιάζει πέρα από τη μετάδοση της γνώσης, στην καλλιέργεια δεξιοτήτων, όπως κριτική σκέψη, επίλυση προβλημάτων, ενσυναίσθηση, ομαδική δουλειά».

Όπως ανέφερε οι  δεξιότητες αυτές στα παιδιά μας θα καλλιεργούντα ι μέσα από νέες θεματικές που μπαίνουν στο σχολείο,  στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου από το νηπιαγωγείο μέχρι το γυμνάσιο. «Κάθε θεματική είναι σταθμισμένη ανά εκπαιδευτική ηλικία», τόνισε η κ. Κεραμέως. ξαλλου, αναφερόμενη στα νέα προγράμματα σπουδών, είπε πως ετοιμάζονται 453 νέα προγράμματα: «Έχουμε προγράμματα σπουδών που είναι σε μερικές περιπτώσεις του 1998. Ετοιμάζουμε νέα προγράμματα λοιπόν, που θα οδηγήσουν σε νέα βιβλία».

Τέλος η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε ακόμα στην υποχρεωτική φοίτηση από 4 ετών στο νηπιαγωγείο, αλλά και στην πρώτη γνωριμία των βρεφών με την αγγλική γλώσσα,  προσθέτοντας πως θα προστεθούν και δραστηριότητες στην αγγλική γλώσσα σε όλα τα νηπιαγωγεία της χώρας.

Πηγή: alfavita.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος