FOLLOW US: facebook twitter

ΣΕΠΕ Δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας: Καταγγελία για την αστυνομική βία στο ΑΠΘ

Ημερομηνία: 24-02-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Ο ΣΕΠΕ Δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας καταγγέλλει την βίαιη επέμβαση και επίθεση των δυνάμεων καταστολής εναντίον φοιτητών.

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ένα πανεπιστήμιο που είναι κλειστό εδώ και ένα χρόνο, σε ένα πανεπιστήμιο που εδώ και ένα χρόνο οι επιστήμονες του αύριο δεν έχουν δει τις σχολές τους να λειτουργούν, δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε φοιτητές για να διασφαλίσουν την «ομαλή λειτουργία του ΑΠΘ».

Αποδεικνύεται ότι για τον νόμο της Κυβέρνησης έγκλημα είναι η υπεράσπιση της Δωρεάν Παιδείας, για αυτό στέλνει τα ΜΑΤ να κρατήσουν κλειστά τα Πανεπιστήμια και προχωρεί σε προσαγωγές, βία και καταστολή εναντίον φοιτητών που θέλουν να σπουδάσουν και προχωράει σε ανοιχτή καταστολή των συλλογικών διαδικασιών των φοιτητών.

Η αντίληψη ότι οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας του φοιτητικού κινήματος μπορούν να αντιμετωπίζονται με δυνάμεις καταστολής και προσαγωγές μελών των φοιτητικών συλλόγων ανοίγει το δρόμο σε πολύ ζοφερές προοπτικές για την ακαδημαϊκή ζωή. Το συνδικαλιστικό και το φοιτητικό κίνημα έχουν απαντήσει απέναντι στη βία και την καταστολή σε πιο δύσκολους καιρούς.

Ούτε η καταστολή, ούτε η χειραγώγηση θα μας εμποδίσουν.

Για το Δ.Σ
Η Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
Αντωνία Μπρη Αθανάσιος Κατσίμπελης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος