FOLLOW US: facebook twitter

ΣΕΠΕ Δήμων Πύργου – Αρχαίας Ολυμπίας: 8η Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 

Ημερομηνία: 09-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η 8η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της γυναίκας. Ημέρα τιμής αλλά και έντονου προβληματισμού για την ισότιμη  παρουσία της γυναίκας στην εργασία, στο σπίτι, στις ίσες ευκαιρίες και της ισότητας μεταξύ των δύο φύλων.

Είναι μια επέτειος – σύμβολο των αγώνων, των θυσιών και των κατακτήσεων όλων των γυναικών του κόσμου και μας υπενθυμίζει τη διαχρονική παρουσία της Γυναίκας στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας, μέσα από τους πολλαπλούς της ρόλους.
Είναι, κυρίως, πηγή διδαγμάτων για το χρέος μας έναντι της Γυναίκας και των ανεξάντλητων δυνατοτήτων της.

Στη σημερινή εποχή της κρίσης και της ανεργίας η γυναίκα βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλά και ποικίλα προβλήματα, γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και θύμα βίας, ενώ τα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματά της απειλούνται.

Οι γυναίκες ως εκπαιδευτικοί, γιατροί και νοσοκόμες, βρέθηκαν στις πρώτες γραμμές της πανδημίας. Κι αυτό, έχοντας αναλάβει μεγαλύτερες ευθύνες στο σπίτι.

Η γυναικεία αριθμητική υπεροχή τους, ωστόσο, δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη και εξάλειψη των ανισοτήτων και των διακρίσεων. Οι γυναίκες – εκπαιδευτικοί συχνά βιώνουν αρνητικές διακρίσεις στο χώρο εργασίας τους και αντιμετωπίζονται με στερεότυπα και προκαταλήψεις.

Η ισότητα των φύλων πρέπει να είναι στο επίκεντρο της ανάκαμψης που θα έρθει μετά την πανδημία. Πρέπει να διασφαλιστεί η ισότητα ευκαιριών για τις γυναίκες εκπαιδευτικούς σε ό,τι αφορά την επαγγελματική εξέλιξη και την ανάληψη θέσεων ευθύνης.

Στηρίζουμε την συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας της Ομάδας Γυναικών Πύργου, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η οποία πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 8 Μαρτίου και ώρα 11.00’ π.μ. στο Νοσοκομείο του Πύργου και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος