FOLLOW US: facebook twitter

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου: 8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ύπνο-ξεκούραση, 8 ώρες ελεύθερος χρόνος γιατί είμαστε Άνθρωποι

Ημερομηνία: 07-05-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Μια διεκδίκηση και ένας κανόνας, φυσικός, κοινωνικός, ατομικός, που ισχύει απολύτως και σήμερα, ανεξαρτήτως των συνεχών παραβιάσεων.

Σε ένα κοινωνικό κι εργασιακό περιβάλλον που διαρκώς μεταβάλλεται από ραγδαίες αλλαγές και συνεχείς προκλήσεις, η Εργατική Πρωτομαγιά συνεχίζει να διατηρεί με την ίδια ένταση τα μηνύματα και τους συμβολισμούς της.

Για ακόμα μια χρονιά αποκτά ένα ιδιαίτερο νόημα, αφού είναι ταυτισμένη με τους αγώνες όχι μόνο των εργατών αλλά ολόκληρης της κοινωνίας απέναντι σε έναν αόρατο, καταστρεπτικό εχθρό, που μας στέρησε την υγεία μας, την ελευθερία μας, την κοινωνικότητα μας, αλλά και την ίδια την εργασία μας, τον καθημερινό μας βιοπορισμό, μεταβάλλοντας, έστω και αναγκαία, όλο τον χαρακτήρα της εκπαίδευσης, της σχολικής ζωής, της καθημερινότητας όλων μας. Η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση ανέδειξε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στους τομείς της υγείας, της παιδείας και της οικονομίας.

Και επειδή από την Κυβέρνηση χρησιμοποιήθηκε συχνότατα ως άλλοθι για την επιβολή αποφάσεων χωρίς τη δυνατότητα αντίδρασης του κλάδου μας, παρά μόνο «εξ αποστάσεως», καθώς έναν χρόνο τώρα η εκπαιδευτική διαδικασία τελεί υπό «μερική αναστολή» – έστω και αναγκαστική – υπενθυμίζουμε ότι

οι κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας δεν είναι υπό διαπραγμάτευση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος