FOLLOW US: facebook twitter

Σεμινάριο αυτοάμυνας στο Στρέφι

Ημερομηνία: 14-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σεμινάριο αυτοάμυνας πραγματοποιήθηκε στην Κοινότητα Στρεφίου Ηλείας, το Σάββατο το απόγευμα,  12/06/2021, στον  προαύλιο χώρο του  Δημοτικού Σχολείου.

Το σεμινάριο διοργάνωσε  ο αθλητικός σύλλογος «Πολυνείκης» σε συνεργασία με fightclubanyfantis. Εκτός από τον δάσκαλο του αθλητικού συλλόγου “Πολυνείκης’ ΛεφτέρηΝτάβαρη, πήραν μέρος και δίδαξαν, οι Αντώνιος Ανυφαντής,  προπονητής στον σύλλογο FightclubAnyfantis, στην Αμαλιάδα και Αθανάσιος Καβουρινός, ασφάλεια υψηλών προσώπων, Πύργος.

Στο κοινό, εξηγήθηκε με απλό και κατανοητό τρόπο πως μπορούν να προφυλαχτούν σε περίπτωση επίθεσης. Παρουσιάστηκαν τεχνικές,  που ο καθένας μας μπορεί να χρησιμοποιήσει, αν ποτέ υποστεί, βίαιη ενέργεια από οποιονδήποτε.  Τις τεχνικές, μετά τους δασκάλους, επαναλάμβαναν οι μαθητές των σχολών, έτσι ώστε το κοινό,  να τις εμπεδώσει.

«Όσο η εγκληματικότητα αυξάνεται και οι κίνδυνοι παραμονεύουν, τόσο η τέχνη της αυτοάμυνας αναδεικνύεται σε πολύτιμο εφόδιο για όλους»,  μας είπε ο διοργανωτής, κ. Ντάβαρης.

Η κ. Αθανασία Κούρβα, Πρόεδρος της Κοινότητας Στρεφίου, τόνισε: «Θεωρούμε ότι  και με την βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η τοπική κοινωνία μας, θα πρέπει να θέσει τα  θεμέλια της ασφάλειας, της αυτοπροστασίας και της αυτοάμυνας στην ατομική, οικογενειακή και κοινωνική μας ζωή. Για αυτό και πέρσι, είχαμε  κάνει σχετική εκδήλωση, καλώντας  υπεύθυνο άτομο, -εκπρόσωπο της αστυνομίας-  να μας μιλήσει σχετικά. Φέτος, ξεκινάμε τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού, με αυτό το θέμα, υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία του συλλόγου Πολυνείκης,  τους ανθρώπους του οποίου και συγχαίρουμε για το εξαίρετο αποτέλεσμα».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η Αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Αντωνοπούλου, η οποία  δήλωσε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στο νέο άνθρωπο, το δημότη μας Λευτέρη Ντάβαρη, ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία να φέρει στο Δήμο μας, και συγκεκριμένα στο χωριό του, το Στρέφι, που τόσο αγαπάει, τη σχολή του κ. Ανυφαντή, δάσκαλοι της οποίας μάς μεταλαμπάδευσαν την αγάπη τους για την αυτοάμυνα.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος