Η Επιτροπή Επιστημονικής Επιμόρφωσης του ΣΕΓΑΣ και η Επιστημονική Ομάδα του Fly Athens Pole Vault Meeting, που φέρει την υπογραφή του Έλληνα πρωταθλητή του επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλή, συνδιοργανώνουν το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2026 σεμινάριο για το αγώνισμα του άλματος επί κοντώ. Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε νέους προπονητές στίβου και φοιτητές ειδικότητας κλασικού Αθλητισμού.

Στόχοι

Στόχος του Σεμιναρίου είναι η ανάλυση κρίσιμων παραμέτρων που αφορούν την ανάπτυξη και την υψηλή απόδοση στο άλμα επί κοντώ, μέσα από σύγχρονες προπονητικές και επιστημονικές προσεγγίσεις, με έμφαση στη μακροχρόνια εξέλιξη του αθλητή.

Θεματολογία

Από το 5.80 μ. στους κορυφαίους αθλητές του κόσμου: πορεία και απαιτήσεις

Η προπόνηση στην παιδική ηλικία ως βάση για υψηλή αγωνιστική επίδοση

Η ψυχολογία του αθλητή στο άλμα επί κοντώ

Ειδικές ασκήσεις για υψηλές επιδόσεις στο άλμα επί κοντώ

Δομή Σεμιναρίου

Το σεμινάριο περιλαμβάνει 4–5 εισηγήσεις διάρκειας 15–20 λεπτών. Στο τέλος όλων των εισηγήσεων θα ακολουθήσει ενιαία συζήτηση και ερωτήσεις.

Απευθύνεται σε προπονητές στίβου και φοιτητές ΤΕΦΑΑ ειδικότητας κλασικού Αθλητισμού

Διάρκεια

Συνολική διάρκεια: περίπου 90 λεπτά

Πληροφορίες Συμμετοχής

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Σταδίου της Παιανίας στις 19:00. Πριν από το Σεμινάριο θα γίνει η προπόνηση των αθλητών του άλματος επι κοντώ. Όσοι θα συμμετάσχουν στο σεμινάριο (προπονητές και φοιτητές) μπορούν να παρακολουθήσουν και την προπόνηση, που θα αρχίσει  στις 17:30.

Δηλώσεις συμμετοχής στο https://forms.gle/7Rq8j9XZpU13Jz8CA