FOLLOW US: facebook twitter

Ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι δικαιούνται από σήμερα τρία self test

Ημερομηνία: 07-06-2021 | Συντάκτης:
covid19

Τρία self test θα μπορούν να προμηθευτούν δωρεάν από τα φαρμακεία τόσο οι δημόσιοι όσο και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, από τη Δευτέρα 7 Ιουνίου.

Τα τεστ αυτά προσφέρονται για να καλύψουν τον κάθε εργαζόμενο για το υπόλοιπο του μήνα Ιουνίου.

Ειδικά για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, το υπουργείο Εργασίας  διευκρίνισε ότι τα τεστ προορίζονται ως εξής: ένα για την εβδομάδα 7-14 Ιουνίου, ένα για την εβδομάδα 15-22 Ιουνίου και ένα για την εβδομάδα 23-30 Ιουνίου. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα μπορούν να προμηθευτούν τα τεστ έως τις 13/6/2021.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μπορούν να τα προμηθευτούν έως και την Παρασκευή 11/6, ενώ γι’ αυτούς προορίζονται για τις εβδομάδες 7-12 Ιουνίου, 14-21 Ιουνίου και 21-27 Ιουνίου.

Για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους υπενθυμίζεται από το υπουργείο Εργασίας ότι το self test διενεργείται υποχρεωτικά μία φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση του/ης εργαζομένου/ης στον τόπο παροχής εργασίας και έχει ισχύ για μία εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

Σε κάθε περίπτωση, όταν μεσολαβούν διαστήματα όπου ο/η εργαζόμενος/η απασχολείται με το σύστημα της εξ αποστάσεως εργασίας ή τελεί σε νόμιμη άδεια, κά, ο επόμενος υποχρεωτικός διαγνωστικός έλεγχος τοποθετείται χρονικά έως και 24 ώρες πριν από την ανάληψη της επόμενης υπηρεσίας του/ης με φυσική παρουσία στο συμφωνημένο στην ατομική του/της σύμβαση τόπο εργασίας.

Κατ’ εξαίρεση, για την εβδομάδα από 7/6/2021 έως 13/6/2021, δεν ισχύει η υποχρέωση διενέργειας του self test έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο/η εργαζόμενος/η παρέχει την εργασία του/της με φυσική παρουσία.

Οι εργαζόμενοι/ες μπορούν να υποβάλλονται και να δηλώνουν το αποτέλεσμα του self test οποιαδήποτε ημέρα έως και 13/6/2021.

Από 14/6/2021 έως 30/6/2021, ισχύει η υποχρέωση διενέργειας αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου έως και 24 ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που ο/η εργαζόμενος/η παρέχει την εργασία του/της με φυσική παρουσία.

Αντίστοιχα, οι δημόσιοι υπάλληλοι που παρέχουν τις υπηρεσίες τους με φυσική παρουσία στον τόπο εργασίας τους και δεν τηλεργάζονται έχουν υποχρέωση διενέργειας του τεστ 24 ώρες πριν από την πρώτη ημέρα της εβδομάδας που παρέχουν την εργασία τους. Το αποτέλεσμα του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου το δηλώνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr μέχρι το τέλος της κάθε εβδομάδας.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος