FOLLOW US: facebook twitter

Self-test: Με «μοντέλο σχολείων» η επέκταση σε λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ και ντελίβερι

Ημερομηνία: 15-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Η επέκταση του μέτρου του self-test και στους υπόλοιπους κλάδους της κοινωνικής και οικονομικής ζωής, που αναμένεται να ανακοινωθεί είτε σήμερα είτε αύριο, πρόκειται να έχει σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» στοιχεία «υποχρεωτικότητας», ίδια με αυτά που ισχύουν και στα σχολεία. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως όπως ένας μαθητής δεν μπορεί να πάει στο σχολείο χωρίς την επίδειξη αρνητικού τεστ, θα υπάρξει ίδια ισχυρή σύσταση και για τους εργαζομένους στο λιανεμπόριο, στους εργαζόμενους σε ντελίβερι, στους οδηγούς λεωφορείων, αλλά και γι’ αυτού που εργάζονται στα σούπερ μάρκετ.

Επειδή προφανώς δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός για να ελέγξει το εύρος όλων αυτών των κλάδων, η κυβέρνηση θα προβεί σε «ισχυρή σύσταση», προτάσσοντας την ατομική ευθύνη των πολιτών, η οποία ούτως ή άλλως έχει πρωτεύοντα ρόλο σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Στην κυβέρνηση πράγματι είναι ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι από το πώς εξελίχθηκε μέχρι τώρα η διαδικασία των self tests και σκέφτονται την εφαρμογή του ίδιου μοντέλου σε όλους τους κλάδους, μέχρι να φτάσουμε στην ανοσία της αγέλης μέσω του εμβολιασμού. Συνεπώς, όπως έγραψε  η «Κ», και η έξοδος του Πάσχα θα γίνει με «υποχρεωτικό» self test, αλλά και οι υπόλοιποι κλάδοι που θα ανοίξουν –τουρισμός, εστίαση– θα ακολουθήσουν το ίδιο μοντέλο. Στην κυβέρνηση έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως η μέθοδος αυτή είναι η πιο ασφαλής ώστε να υπάρχει ταυτόχρονα οικονομική δραστηριότητα και μαζί έλεγχος, κατά το δυνατόν, του ιού.

Ποιοι θα μπορούν να κάνουν Πάσχα στο χωριό

Στην κυβέρνηση εξετάζουν πιθανούς τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να επιτραπεί ένα ενδεχόμενο άνοιγμα της μετακίνησης εκτός νομού το Πάσχα.

Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν αναφέρουν πως σε τρεις  κατηγορίες  πολιτών  συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να τους επιτραπεί η διαπεριφερειακή μετακίνηση για το Πάσχα.

Οι τρεις κατηγορίες είναι:

Αυτοί που έχουν υποβληθεί σε self test και έχουν αρνητική βεβαίωση από την πλατφόρμα.

Αυτοί που έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου και έχουν πάρει τη σχετική πιστοποίηση.

Αυτοί που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και έχουν αναρρώσει.

Πηγή: kathimerini.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος