FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Σεφερλής: «Η υποκρισία όλων σας έχει ξεπεράσει κάθε όριο!»

Ημερομηνία: 13-05-2016 | Συντάκτης:

seferlis-giannis

Άρθρο του Γιάννη Σεφερλή μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. ΗΛΕΙΑΣ

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή  πολιτική κρίση σε διάρκεια και ένταση.

Βρισκόμαστε σε μια εποχή  που λέξεις, όπως φιλότιμο-αξιοπρέπεια- αλήθεια, έχουν χάσει  κάθε αξία , έχουν ευτελιστεί. Και δεν μιλάμε από πολιτική μόνο άποψη, αλλά και από ανθρώπινη.

Βρισκόμαστε στη εποχή της κολοτούμπας  και του άσπρου-μαύρου χωρίς ίχνος  ντροπής .

Ακούγοντας και διαβάζοντας αυτά τα γελοία που λέει η κυβέρνηση από τον πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο βουλευτή ή κυβερνητικό παράγοντα ,  που τον εργαζόμενο λαό βέβαια ,τους  εργάτες, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους  φοιτητές, τις λαϊκές  οικογένειες , δεν τους αγγίζουν , αλλά τους πληγώνουν βαθύτατα, τους καταστρέφουν.

   Με τα διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης και τα αξιοθρήνητα κόμματα του παλιού πολιτικού συστήματος ,κύριοι της κυβέρνησης μαζί το στήνετε το εκτελεστικό απόσπασμα για τον λαό.  Η υποκρισία όλων σας, και η δική σας , έχει ξεπεράσει κάθε όριο.  Η συνολική στάση σας τελευταία ξεπερνά τα όρια της πολιτικής αθλιότητας.

   Καθημερινά  δείχνετε ότι είστε πολύ καλοί μαθητές των προηγούμενων

σάπιων και διεφθαρμένων μνημονιακών κυβερνήσεων, άξιοι συνεχιστές σε ότι πιο αντιδραστικού έζησε αυτός ο τόπος και που μας έφερε στα σημερινά αδιέξοδα.

Οι αλήθειες που εσείς διαστρεβλώνετε βάναυσα λες και απευθύνεστε σε ιθαγενείς  είναι διαφορετικές.

–   Η συμφωνία στο Γιούρογκρουπ για το σφαγιαστικό «κόφτη» διαρκείας των λαϊκών δικαιωμάτων και η ψήφιση την Κυριακή από την κυβερνητική πλειοψηφία στην βουλή του αντι-ασφαλιστικού νόμου, μαζί με όσα πέρα από τις άμεσες ή μεσοπρόθεσμες αρνητικές συνέπειες εμπεδώνουν ένα ευρωμνημονιακό καθεστώς μόνιμης σφαγής δικαιωμάτων και ελευθεριών της εργατικής τάξης και του λαού, προς όφελος του κεφαλαίου, πολυεθνικού και ντόπιου, με στόχο την αντιδραστική αναδόμηση του καπιταλισμού, για την υπέρβαση της κρίσης του.

Στην φορολογική πολιτική η κυβέρνηση έχει ξεπεράσει κάθε όριο θράσους. Πριν ένα χρόνο ο Πρωθυπουργός δεσμευόταν για αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, για μείωση του ΦΠΑ απ’ το 23%, για πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων και πολλά άλλα. Οσο ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην αντιπολίτευση δήλωνε καθημερινά ότι η κατάργηση των χαρατσιών αποτελεί την πρώτη προτεραιότητά του. Ότι είναι αδιανόητο οι μικροϊδιοκτήτες να μετατρέπονται σε ενοικιαστές στα ίδια τους τα σπίτια και ότι οι έμμεσοι φόροι είναι πιο άδικοι γιατί καταβάλλονται εξίσου από όλους, ανεξάρτητα από τα  εισοδήματα που έχουν.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διεκδικεί επάξια τον ρόλο του πρωτεργάτη στην προώθηση και υλοποίηση της επιδρομής κεφαλαίου και ΕΕ. Είναι μια κυβέρνηση εχθρική προς τον λαό και το μαζικό κίνημα, που καμία σχέση δεν έχει με την Αριστερά, όπως απέδειξε για μία ακόμα φορά με την ενεργοποίηση των πολύπλευρων μηχανισμών καταστολής για το κτύπημα της συγκέντρωσης της Κυριακής, με τις συλλήψεις συνδικαλιστών σε απεργιακές φρουρές την Παρασκευή.

Ο κυβερνητικός, κοινοβουλευτικός, κομματικός και συνδικαλιστικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ, που προωθεί αυτή την πολιτική, φέρνει βαρύτατες κι ιστορικές ευθύνες για το διπλό πλήγμα που επιφέρει στον λαό: Πρώτο, περνάει μέτρα που πολύ δύσκολα θα πέρναγαν αλλιώς. Δεύτερο, κάνει να φαίνεται αδύνατη οποιαδήποτε άλλη προοπτική, ενισχύει την λογική του «Δεν υπάρχει εναλλακτική».

Αυτή  η κυβέρνηση ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά που δεν πρόλαβαν να κάνουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Τα μέτρα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που ο εργαζόμενος λαός αντιπάλεψε με τους αγώνες του, έρχονται με πιο επιθετικό τώρα τρόπο. Και όλα αυτά δήθεν στο όνομα της ισότητας και της προστασίας των αδυνάτων.

Η κυβέρνηση μπορεί να επιχαίρει για τη στήριξη που της παρέχει το κεφάλαιο, η ΕΕ και οι ΗΠΑ για να κάνει την βρόμικη δουλειά, αλλά βαδίζει σε κοινωνικό ναρκοπέδιο.

Ο πραγματικός της αντίπαλος και φόβος δεν είναι η μνημονιακή αντιπολίτευση της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού (που μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο), ούτε οι Χρυσαυγίτες τραμπούκοι του συστήματος, αλλά οι ανεξέλεγκτες κοινωνικές αντιδράσεις, οι ανατρεπτικοί λαϊκοί αγώνες και ο νέος ριζοσπαστισμός που μπορεί να αναπτυχθεί μέσα σε συνθήκες χρεοκοπίας των λογικών φιλολαϊκής διαχείρισης εντός της ΕΕ και του συστήματος.

Το ασφαλιστικό που ψήφισε όχι μόνο επιφέρει άμεσα και μακροπρόθεσμα μειώσεις συντάξεων, αλλά κυρίως αναδιαρθρώνει το ασφαλιστικό σύστημα, ολοκληρώνοντας την μετάλλαξη της κοινωνικής ασφάλισης από κοινωνικό δικαίωμα σε κουτσουρεμένη ατομική υπόθεση.

Η απόφαση του Γιούρογκρουπ της Δευτέρας 9 Μάη προωθεί τον περιβόητο δημοσιονομικό «κόφτη», αυτή τη γκιλοτίνα δικαιωμάτων, μισθών και συντάξεων, που θα ενεργοποιείται αυτόματα κάθε φορά που οι δημοσιονομικοί στόχοι του μνημονίου δεν επιτυγχάνονται.

Μπαμπούλας από την κυβέρνηση απέναντι σε κάθε διεκδίκηση: ΜΗΝ ΖΗΤΑΤΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ Ο ΚΟΦΤΗΣ!!

Ο δημοσιονομικός «κόφτης» (ή «μηχανισμός δημοσιονομικής διόρθωσης», σύμφωνα με τον εκλεπτυσμένο κυβερνητικό λόγο) αποτελεί από το 2014 απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πρέπει να ισχύει για όλα τα κράτη – μέλη. Στην Ελλάδα έχει νομοθετηθεί από τον Ιούνιο του 2014 κι έρχεται σήμερα να υλοποιηθεί με ακόμα πιο αυτόματο και αντιδημοκρατικό τρόπο. Αποτελεί δηλαδή συστατικό στοιχείο της σύγχρονης Βαστίλης των λαών, της ΕΕ, που υπογραμμίζει την αναγκαιότητα της αποδέσμευσης – εξόδου συνολικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση..

Το νομοσχέδιο με τα «προαπαιτούμενα», που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θα φέρει άμεσα στην βουλή, πρέπει να συναντήσει την αποφασιστική

αντίσταση των εργαζομένων, των ανέργων, της ανυπότακτης νεολαίας και των φτωχών λαϊκών μικρομεσαίων στρωμάτων της πόλης και του χωριού. Όχι σαν μία από τα ίδια, με περιεχόμενο και σχέδιο ήττας, όχι σαν μια μάχη οπισθοφυλακής, αλλά με πνεύμα μαχητικό και ανατρεπτικό, με απεργίες – διαδηλώσεις – καταλήψεις.

ΓΙΑ ΝΑ ΗΤΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΩ ΚΑΙ Τ’ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΠΛΟΚ.

– Για να είναι νικηφόρος ο αγώνας αυτός απαιτείται μια αποφασιστική τομή σε σχέση με τη σημερινή κατάσταση του κινήματος και της Αριστεράς. Αντίσταση στο ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο υπήρξε. Δεκάδες χιλιάδες σε όλη την χώρα βγήκαν στους δρόμους, με ιδιαίτερη και πρωτοπόρα συμβολή των πρωτοβουλιών πρωτοβάθμιων σωματείων και των δυνάμεων της ταξικής πτέρυγας του κινήματος, καθώς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ο φόβος όμως από την γενική ανασφάλεια, την ανεργία, την εργοδοτική δεσποτεία, τις κατασχέσεις χρημάτων από τις λαϊκές καταθέσεις, την αποθράσυνση των τραπεζών, καλά κρατεί!

Δεν θα μοιραστούμε την ήττα, αλλά τον αγώνα, τη νέα ελπίδα και τη νίκη της αντικαπιταλιστικής ανατροπής!

Για ένα νικηφόρο αγώνα ενάντια στο ευρωμνημόνιο διαρκείας, με ταξική, αντιΕΕ και αντικαπιταλιστική  Αριστερά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Καιρός Πύργος