FOLLOW US: facebook twitter

Σε χαλαρούς ρυθμούς η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης στην Ηλεία

Ημερομηνία: 07-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Έκτακτο, Νέα
Ευθύνονται οι υψηλές θερμοκρασίες, οι φουλαρισμένες δεξαμενές από τον Μάιο, αλλά και η οικονομική κρίση
-Οι βενζινοπώλες δεν απογοητεύονται όμως γιατί μόλις πιάσουν τα κρύα η αγορά θα ανοίξει

Μειωμένο εξακολουθεί να είναι το ενδιαφέρον των Ηλείων καταναλωτών σε ότι αφορά την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης  αν και έχει περάσει ένα 20ήμερο από την ημέρα που άνοιξε η σεζόν για την διάθεσή του παρότι η τιμή του είναι χαμηλότερη σε σύγκριση με πέρυσι. Φαίνεται πως  οι καταναλωτές και στην Ηλεία ακολουθούν το γενικότερο κλίμα που υπάρχει σε όλη την χώρα και που ήταν αναμενόμενο από τους εμπόρους υγρών καυσίμων, αφού όπως λένε και οι ίδιοι η συνήθης ζήτηση του φθινοπώρου καλύφθηκε από την παράταση στην διάθεση πετρελαίου που δόθηκε ως τον Ιούνιο και έτσι ο κόσμος είχε φροντίσει να έχει μια πρώτη επάρκεια, ακόμα και να φουλάρει τις δεξαμενές του από το καλοκαίρι. Παράλληλα, ο καλός καιρός που συνεχίζεται ακόμα και τώρα που μπήκε ο Νοέμβριος αποτρέπει και εκείνους που σε άλλη περίπτωση θα είχαν βάλει στο πρόγραμμά τους την αγορά πετρελαίου θέρμανσης, να το πράξει μια και δεν του είναι προς ώρας εντελώς απαραίτητο.

Ωστόσο οι πρατηριούχοι της Ηλείας, δεν απογοητεύονται, όπως μας λένε αυτή η πρακτική είναι συνηθισμένη τα τελευταία χρόνια και μόλις πιάσουν τα κρύα για τα καλά, θα έρθει και η ώρα του πετρελαίου θέρμανσης, αρκεί η τιμή να κρατηθεί στα σημερινά χαμηλά επίπεδα, 75-76 λεπτά και να μην σκαρφαλώσει ξανά στο 1 ευρώ γιατί τότε θα δυσκολέψουν τα πράγματα. Άλλωστε και το πετρέλαιο θα πληρώσει όπως φαίνεται τις συνέπειες της πανδημίας, γιατί οι οικονομικές δυνατότητες των καταναλωτών είναι πλέον περιορισμένες, οπότε όσοι πάρουν, θα αγοράσουν μικρότερες ποσότητες. Πάντως σε κάθε περίπτωση, η αγορά του πετρελαίου θέρμανσης τα τελευταία χρόνια μετά την οικονομική κρίση τα τελευταία 8-9 χρόνια, έχει υποστεί καθίζηση, αλλά παρόλα αυτά το πετρέλαιο ως μέσον θέρμανσης εξακολουθεί να παραμένει σταθερή αξία.

Διονύσιος Κωτσάκης – Πρατήριο καυσίμων ΕΛΙΝ

Ο πρατηριούχος υγρών καυσίμων κ. Διονύσης Κωτσάκης μιλώντας στην Πρωινή για το θέμα της διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης, τόνισε ότι η διάθεσή του έχει αρχίσει χαλαρά όπως άλλωστε γίνεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή και συνήθως μπαίνοντας στον Δεκέμβρη μήνα που έρχονται και τα πρώτα κρύα, οι καταναλωτές φροντίζουν να εφοδιαστούν. « Ο περισσότερος κόσμος εκμεταλλεύτηκε την παράταση που δόθηκε μέχρι και τα τέλη Μαΐου για τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης και επειδή ήταν χαμηλή και η τιμή φρόντισε να γεμίσει τις δεξαμενές του, οπότε να έχει πετρέλαιο να ζεσταθεί όταν θα πιάσουν τα πρώτα κρύα. Επίσης στην μειωμένη ζήτηση αυτήν την εποχή έχει συντελέσει και ο καιρός, αφού ακόμα έξω είναι καλοκαίρι, οπότε οι καταναλωτές προτιμούν να καλύψουν τώρα άλλες ανάγκες και βάζουν σε δεύτερη μοίρα το πετρέλαιο θέρμανσης που δεν θα τους χρειαστεί και άμεσα, γιατί η οικονομική κρίση που έχει γίνει ακόμα πιο μεγάλη με τον κορονοϊό και τα lockdown οδηγεί τους πολίτες στο να ακολουθήσουν προτεραιότητες. Συνήθως παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης δεν υπάρχουν τα τελευταία χρόνια, όποιος έχει ανάγκη απλά παίρνει τηλέφωνο και του πάμε πετρέλαιο. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι ο έλληνας είναι πάντα και άνθρωπος της τελευταίας στιγμής, 27 χρόνια κάνω αυτή τη δουλειά και αυτήν την νοοτροπία την έχω βιώσει έντονα». Τέλος σε ότι αφορά την τιμή, ο κ. Κωτσάκης ανέφερε ότι «το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται τώρα 75-76 λεπτά το λίτρο, 4 λεπτά πιο ακριβό από τα τέλη Μαΐου που σταματήσαμε και ελπίζω να κρατηθεί σε χαμηλή τιμή».

Χρήστος Ασημακόπουλος – ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ – ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗ

Από την πλευρά του ο κ. Χρήστος Ασημακόπουλος- ιδιοκτήτης της εταιρίας  ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΗ – ΠΕΤΡΕΛΑΪΚΗ, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος, επισημαίνοντας ότι όντως ξεκίνησε δειλά- δειλά η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης και μόνο όταν πέσει η θερμοκρασία και κρυώσει ο καιρός θα σταθεροποιηθεί η ζήτηση. «Οι περισσότεροι καταναλωτές έχουν φουλάρει τις δεξαμενές τους από το καλοκαίρι, οπότε είναι πολύ λογικό σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες να είναι περιορισμένη η ζήτηση του πετρελαίου θέρμανσης. Εμείς είμαστε καθόλα έτοιμοι, στην διάθεση των καταναλωτών όποτε θελήσουν να προμηθευτούν πετρέλαιο. Συνήθως την περίοδο των εορτών, τέλη Δεκέμβρη έως και τα μέσα Ιανουαρίου, υπάρχει η μεγαλύτερη ζήτηση και κορυφώνεται η διάθεση πετρελαίου. Ελπίζουμε μόνο, να διατηρηθεί η χαμηλή τιμή του, για να μπορέσει και ο κόσμος να ζεσταθεί το χειμώνα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος