FOLLOW US: facebook twitter

Σε τροχιά υλοποίησης η ανάπλαση στο Φανάρι

Ημερομηνία: 15-10-2020 | Συντάκτης:
Κατακυρώθηκε ο ανάδοχος από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Σε τροχιά υλοποίησης μπάινει η ανάπλαση της τοπικής κοινότητας Φαναρίου του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς η οικονομική επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό του διαγωνισμού. Το έργο κατακυρώθηκε στην εργοληπτική επιχείρηση με την επωνυμία «ΔΟΜΗΛ ΔΙΑΚΟΣ-ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ- ΣΑΜΑΡΗΣ», η οποία κατέθεσε προσφορά με έκπτωση 37,69% επί του αρχικού προϋπολογισμού των 130.000 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LEADER 2014-2020 «Αγροτική ανάπτυξη της Ελλάδας 2014-2020» – Μέτρο 19 «ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜE ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΙΚΩΝΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ.

Σύμφωνα με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, θα δημιουργηθεί πλατεία στον προαύλιο χώρο του σχολείου, θα δημιουργηθούν εσωτερικές διαμορφώσεις κυρίων πεζοδρόμων και χώρου στάθμευσης 1 ΙΧ + 1 ΙΧ ΑΜΕΑ, οι κύριοι πεζόδρομοι θα επιστρωθούν και θα λιθοστρωθούν με φυσικούς, εγχώριους λίθους πλακοειδούς μορφής. 4. Επί της νέας πλατείας, στον προαύλιο χώρο του σχολείου,  θα κατασκευαστούν κυκλικό λιθόκτιστο περιμετρικό τοιχίο για την οριοθέτηση και εγκιβωτισμό χώρουφύτευσης, γραμμικό λιθόκτιστο τοιχίο οριοθέτησης πλατείας ,γραμμικό λιθόκτιστο τοιχίο για χρήση ως καθιστικό καθώς και

παραδοσιακή βρύση. Θα  κατασκευαστεί νέα κλίμακα εξοπλισμένου σκυροδέματος με φυσικούς, εγχώριους λίθους πλακοειδούς μορφής. Επίσης θα κατασκευαστεί στηθαίο εκ λιθοδομής κατά μήκος του εξώστη, της υφιστάμενης κλίμακας αλλά και της νέας κλίμακας, ενώ θα τοποθετηθούν ξύλινα κιγκλιδώματα.

Παράλληλα θα γίνει ανάπλαση γηπέδου καλαθοσφαίρισης και γηπέδου πετοσφαίρισης, με αναβάθμιση εξοπλισμού και διαγράμμιση με χρήση βαφής ακρυλικής βάσεως, περιτοίχιση δύο υφιστάμενων δένδρων με κατασκευή λιθόκτιστων τοιχίων για τη δημιουργία καθιστικών. Επί των λιθόκτιστων καθιστικών (ξύλινα στέγαστρα, περιτοιχίσεις δένδρων, παγκάκια κλπ) αλλά και επί των κερκίδων γηπέδου καλαθοσφαίρισης, τοποθετείται ξυλεία για τη δημιουργία καθιστικού. Στους διαμορφούμενους χώρους φύτευσης, προβλέπεται εγκατάσταση φυσικού χλοοτάπητα καθώς και φύτευση ικανού αριθμού δένδρων, θάμνων και φυτών. Επίσης, θα γίνει επίστρωση χώρου παιδικής χαράς αλλά και χώρων πέριξ και ενδιαμέσως γηπέδων καλαθοσφαίρισης και πετοσφαίρισης με στρώση από λεπτό χαλίκι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος