FOLLOW US: facebook twitter

Σε τροχιά αξιοποίησης το αεροδρόμιο Επιταλίου

Ημερομηνία: 21-02-2020 | Συντάκτης:

Ψηλά στις προτεραιότητες της περιφερειακής αρχής είναι ο εκσυγχρονισμός και η αξιοποίηση του αερολιμένα Επιταλίου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», υφίσταται διαρκής επικοινωνία με το υπουργείο Υποδομών για την υλοποίηση των απαραίτητων ενεργειών. Αυτήν την περίοδο είναι σε εξέλιξη εργολαβία ύψους 150.000 ευρώ που αφορά καθαρισμούς, διαγραμμίσεις και αναστήλωση της περίφραξη, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα του αερολιμένα στον επόμενο έλεγχο από κλιμάκιο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Παράλληλα, είναι έχουν ξεκινήσει οι πρώτες συζητήσεις με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για την παραχώρηση ενός τμήματος κρατικής γης που συνορεύει με τη νοτιοδυτική πλευρά του αερολιμένα, προκειμένου να επεκταθεί ο αεροδιάδρομος και να πληροί όλες τις αναγκαίες προδιαγραφές σύγχρονης λειτουργίας.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών και την κατάληξη των συζητήσεων με το υπουργείο, από την πλευρά της περιφέρειας θα ξεκινήσει η διαβούλευση για να διαμορφωθεί το επενδυτικό-επιχειρηματικό σχήμα που θα εφαρμοστεί για την ουσιαστική αναβάθμιση και την πλήρη αξιοποίηση του αερολιμένα Επιταλίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος