FOLLOW US: facebook twitter

Σε τροχιά δημοπράτησης οι καντίνες στις παραλίες της Ζαχάρως

Ημερομηνία: 04-06-2020 | Συντάκτης:

Ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τον καθορισμό των χώρων

Τους χώρους που θα παραχωρηθούν έναντι αντιτίμου για να τοποθετηθούν καντίνες και ξαπλώσρες, καθόρισε σε προχθεσινή τακτική συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Ζαχάρως ενόψει της θερινής τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με την εισήγηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, Φώτη Αλεξανδρόπουλου, θα μισθωθούν κατόπιν δημοπρασίας οι εξής χώροι: Για την Κοινότητα Ζαχάρως θα διατεθεί προς δημοπρασία ένα τμήμα αιγιαλού-παραλίας στην θέση παλαιό Περίπτερο, ένα τμήμα στη θέση παλαιό περίπτερο B’ και ένα τμήμα στη θέση Κλιμαντιρέικα, 500 τ.μ./τμήμα, για την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών. Για την Κοινότητα Νεοχωρίου θα διατεθεί προς δημοπρασία ένα τμήμα αιγιαλού-παραλίας στη θέση Παπανικολάου, ένα τμήμα στη θέση Γήπεδο, και ένα τμήμα στη θέση Πρώην Σταματόπουλου, 500τ.μ./τμήμα για την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών.

Για την Κοινότητα Ταξιαρχών θα διατεθεί προς δημοπρασία ένα τμήμα αιγιαλού-παραλίας στη θέση Μανιάτη, ένα τμήμα στη θέση Λώλου και ένα τμήμα στη θέση πρώην Τάγαρη 500τ.μ./τμήμα για την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών. Για την Κοινότητα Κακοβάτου θα διατεθεί προς Δημοπρασία ένα τμήμα αιγιαλού-παραλίας στη θέση Συρτζιώτη, ένα τμήμα στη θέση Β’ Παραλία και ένα τμήμα στη θέση Ποτάμι ,500 τ.μ./τμήμα, για την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών.

Για την Κοινότητα Γιανιτσοχωρίου θα διατεθεί προς Δημοπρασία ένα τμήμα αιγιαλού-παραλίας στη θέση Κορκολή και ένα τμήμα στη θέση Τσιλιβίτα 500τ.μ./τμήμα για την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών. Για την Κοινότητα Σχίνων θα διατεθεί προς Δημοπρασία ένα τμήμα αιγιαλού-παραλίας στη θέση Ακίδα 500 τ. μ. για την τοποθέτηση ομπρελών και ξαπλωστρών.

Η τιμή εκκίνηση στις δημοπρασίες που θα γίνουν, ανέρχεται στα πέντε ευρώ ανά τ.μ., τιμή ίδια με την περσινή. Παράλληλα συγκροτήθηκε, κατόπιν κλήρωσης, τριμελής επιτροπή διεξαγωγής της δημοπρασίας, αποτελούμενη από τον δήμαρχο Κώστα Αλεξανδρόπουλο, ως Πρόεδρο της Επιτροπής, τους δημοτικούς συμβούλους Γιάννη Σπηλιόπουλο και Νικολία Λαμπροπούλου. Αναπληρωματικοί κληρώθηκαν η αντιδήμαρχος Δήμητρα Σκαλτσά, ο Τάσος Αλτάνης και ο Φώτης Καλογερόπουλος.

Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα, καθώς η αντιπολίτευση έχει μεν ως πάγια θέση να μη μισθώνεται η δημόσια περιουσία σε ιδιώτες, ωστόσο ψήφισε το θέμα διότι λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του κορονοϊού πιστεύει ότι θα συμβάλει στην τήρηση των αποστάσεων και την προστασία των πολιτών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος