FOLLOW US: facebook twitter

Σε τροχιά αποπληρωμής τα χρέη του Παρἀ Θίν΄Αλός

Ημερομηνία: 16-04-2021 | Συντάκτης:
-Αποδέχθηκε τον διακανονισμό της ΕΤΑΔ ο δήμος Ζαχάρως

Η οικονομική εξυγίανση του Παρά Θίν’ αλός ως το τέλος του 2022 είναι ο στόχος του δήμου Ζαχάρως, καθώς αποδέχτηκε και τυπικά την  πρόταση διακανονισμού από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) για την εξόφληση του ποσού των 66.996 ευρώ, που έχει συσσωρευτεί τα τελευταία έξι χρόνια.

Ο δήμος Ζαχάρως είχε ήδη λάβει απόφαση τον περασμένο Νοέμβριο και έχει ξεκινήσει την αποπληρωμή των οφειλών, καθώς κατέβαλε την προκαταβολή των 13.999 ευρώ και από τον περασμένο Ιανουάριο έχει ξεκινήσει την καταβολή των μηνιαίων δόσεων, ύψους 2.311, ευρώ. Η συνολική οφειλή θα εξοφληθεί σε 24 δόσεις των 2.311 ευρώ, με επιτόκιο 3,5%, υπό την προϋπόθεση της έγκαιρης καταβολής των χρημάτων κάθε μήνα.

Η απόφαση ελήφθη καά πλειοψηφία, λόγω διαφωνίας της μείζονος μειοψηφίας, η οποί τόνισε ότι δεν αναγνωρίζει κανένα χρέος για μια δημόσια περιουσία που ανήκει στους κατοίκους του δήμου και στους επισκέπτες της περιοχής μας καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου.

«Δε μπορούν να μας ζητούν δήθεν δημόσιες Α.Ε. να πληρώσουμε για την περιουσία του δήμου μας όταν έχουν προηγηθεί μια σειρά γεγονότα. Πεποίθηση μας είναι ότι ο χώρος αυτός θα έπρεπε να έχει διεκδικηθεί διαχρονικά απο τις δημοτικές αρχές και να παραχωρηθεί για αξιοποίηση στο Δήμο Ζαχάρως-Φιγαλείας χωρίς μεσάζοντες ιδιώτες», ανέφερε ο επικεφαλής Χρ. Γιαννόπουλος.

Ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, δήλωσε στην Πρωινή ότι ο δήμος επιδιώκει την αποπληρωμή των οφειλών για να απαλλαγεί από αυτή τη «θηλιά» και εξέφρασε την προσδοκία να ολοκληρωθούν οι δικαστικές διενέξεις που αφορούν το θρυλικό τουριστικό περίπτερο, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες επαναλειτουργίας του.

«Αναμένουμε την ειδοποίηση για το πότε θα οριστεί νέα δικάσιμος, προκειμένου να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε μετά, τηρώντας πάντα τη νομιμότητα. Στο μεσοδιάστημα ο δήμος θα τηρήσει τον διακανονισμό για να απαλλαγεί από τα χρέη και να μπορέσει να προσφέρει μελλοντικά στους δημότες του και στους επισκέπτες της Ζαχάρως καλύτερες υπηρεσίες», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος