FOLLOW US: facebook twitter

Σε τροχιά υλοποίησης ο εκσυγχρονισμός της ύδρευσης στον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Ημερομηνία: 04-06-2020 | Συντάκτης:

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο της αναβάθμισης του δικτύου ύδρευσης σε περιοχές του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς η οικονομική επιτροπή ενέκρινε το πρακτικό δημοπρασίας της επιτροπής διαγωνισμού, σύμφωνα με το οποίο αναδεικνύεται προσωρινός ανάδοχος του έργου η εργοληπτική επιχείρηση ΔΙΚΤΥΟ ΑΤΕ, με ποσοστό έκπτωσης 53,72%  και τελική δαπάνη 515.033 ευρώ για την εκτέλεσή του.

Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 1,1 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Δυτική Ελλάδα 2014-2020. Προβλέπει τον εκσυγχρονισμό του δικτύου ύδρευσης στην Κρέστενα, στα Μακρίσια, στο Βρεστό, στις Αμυγδαλιές, στις Κάτω Αμυγδαλιές, στη Σκιλλουντία, στα Διάσελλα, στη Φρίξα, κλπ με τοποθέτηση αγωγών πολυιαιθυλενίου Τρίτης γενιάς και δύο δεξαμενών. Επιπλέον, θα αντικατασταθούν αντλητικά συγκροτήματα και θα αναβαθμιστούν τα αντιλιοστάσια στις τοπικές κοινότητες Μακρισίων και Φρίξας.

Ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Σάκης Μπαλιούκος, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι με το συγκεκριμένο έργο θα βελτιωθεί αισθητά η παρεχόμενη ύδρευση στις τοπικές κοινότητες.

«Με αυτό το έργο επιλύουμε σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα και αναβαθμίσουμε την ύδρευση, με αγωγούς, δεξαμενές και συστήματα αυτοματισμού, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε τοπικής κοινότητας. Βελτιώνεται η ποιότητα του νερού, αλλά ενισχύεται και η ποσότητα. Ειδικά σε μερικά χωριά της Αλιφείρας αλλάζει άρδην η ποιότητα, διότι απομακρύνουμε τον αμίαντο και εκσυγχρονίζουμε το δίκτυο», ανέφερε ο κ. Μπαλιούκος προσθέτοντας ότι επιδίωξή του ειναι η έναρξη των εργασιών μέσα στο καλοκαίρι.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος