FOLLOW US: facebook twitter

Σε τροχιά υλοποίησης τα νέα προγράμματα  της νέας προγραμματικής περιόδου 2023-2027

Ημερομηνία: 19-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Έως και 80% επιδότηση Νέων για επενδύσεις μεταποίησης στα Leader

Σε τροχιά υλοποίησης µπαίνουν τα προγράµµατα LΕΑDER της νέας προγραµµατικής περιόδου προϋπολογισµού 236.147.059 ευρώ µετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαβούλευσης και την παρουσίαση της Πρόσκλησης σε εκδήλωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στη Στυλίδα.

Η πρόσκληση θα αφορά την επιλογή των ΟΤ∆ (έως 50 περιοχές παρέµβασης) που θα διαχειριστούν το πρόγραµµα, µε τη σχετική διαδικασία να διαρκεί έως τα µέσα Φεβρουαρίου.

Οι αποφάσεις έγκρισης ώστε πράγµατι να µπορέσουν να τρέξουν οι προκηρύξεις του Leader για ιδιωτικές επενδύσεις θα εκδοθούν τον Ιούνιο.

Στις παρεµβάσεις που ξεχωρίζουν περιλαµβάνονται οι εξής:

  • Ενίσχυση µεταποιητικών µονάδων έως 400.000 ευρώ για την παραγωγή µόνο τοπικών γεωργικών προϊόντων µε ποσοστό ενίσχυσης έως 65% και έως 80% (περιβάλλον, Νέοι Γεωργοί, µικρά νησιά Αιγαίου).
  • Ενίσχυση επιχειρήσεων µε σχέδια έως 300.000 ευρώ στους τοµείς της βιοτεχνίας, χειροτεχνίας και παραγωγής ειδών µετά την 1η µεταποίηση και ύψος ενίσχυσης έως 50%. Προτεραιότητα σε δικαιούχους άνεργους, γυναίκες, ΚΟΙΝΣΕΠ και ορεινές περιοχές.
  • Ενίσχυση επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου. Προβλέπονται σχέδια µέγιστου προϋπολογισµού έως 300.000 ευρώ, ποσοστό ενίσχυσης 50%. Προτεραιότητα θα υπάρξει σε δικαιούχους άνεργους, γυναίκες, ΚΟΙΝΣΕΠ. Η ίδρυση καταλυµάτων θα επιτρέπεται µόνο σε ορεινές περιοχές και σε νησιά µε πληθυσµό µικρότερο των 3.500 κατοίκων. Στόχος η επιµήκυνση της τουριστικής περιόδου, η προσέλκυση νέων κατηγοριών τουριστών, η αναβάθµιση υπηρεσιών.
  • Ενίσχυση επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών για έργα έως 300.000 ευρώ και ποσοστό ενίσχυσης έως 50%.
  • Εξοικονόµηση ενέργειας & νερού, ενίσχυση βιο-οικονοµίας & κυκλικής οικονοµίας. Μέγιστος προϋπολογισµός 300.000 ευρώ και ποσοστό ενίσχυσης έως 65% (1407/2013). ∆εν µπορούν να είναι επιλέξιµες δαπάνες που συνδέονται µε άλλου είδους εκσυγχρονισµό / αναβάθµιση επιχειρήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος