FOLLOW US: facebook twitter

Σε θέση “μάχης” η εναέρια πυρόσβεση στην Ανδραβίδα

Ημερομηνία: 14-06-2021 | Συντάκτης:
Στην 117 Π.Μ η Συντονίστρια Περιφερειακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας Δυτ. Ελλάδας

Στην Ηλεία και την 117 ΠΜ βρέθηκε πρόσφατα η Συντονίστρια του Περιφερειακού Κέντρου Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Ελλάδας, Ευσταθία Γιαννιά, καθώς  επισκέφθηκε το κλιμάκιο αεροπυρόσβεσης που εδρεύει στην αεροπορική βάση και που φέτος θα είναι ενισχυμένο από πλευράς μέσων.

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκονται τα  δύο Canadair CL215, τα δύο PZL και το ελικόπτερο Erickson. Άμεσα καταφτάνουν και τα Air Traktor, που θα αποτελέσουν τα νέα όπλα στη μάχη κατά των πυρκαγιών στην αεροπυρόσβεση. Τα νέα αυτά αεροσκάφη ουσιαστικά θα αντικασταστήσουν τα PZL που σταδιακά θα αποσυρθούν και έχουν σημαντικές δυνατότητες με μεταφορά τριών τόνων νερού, λήψη νερού από τη θάλασσά ή από λίμνες (διαθέτουν πλωτήρες) και μεγάλο χρόνο παραμονής στον αέρα σε επιτήρηση ή επιχειρησιακά.

Η κα Γιαννιά με ανάρτησή της στο φβ ανέφερε ότι “… η Πολιτική Προστασία είναι σαν ένα παζλ, που κάθε κομμάτι έχει τη δική του μοναδική αξία στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας και του φυσικού περιβάλλοντος. Αυτή τη φορά, επιλέγω να σας ξεναγήσω σ´ ένα μοναδικό και πολύτιμο, την 117 ΠΜ στην Ανδραβίδα, έδρα των εναέριων μέσων για την αντιπυρική περίοδο.

Του θηριώδους Erickson, των δύο Canadair και των δύο PZL Πεζετέλ, που η πολιτεία με γενναιόδωρη ματιά στα προβλήματα από τις πυρκαγιές που αντιμετωπίζει η Δυτική Ελλάδα, αλλά και όλη η Πελοπόννησος, φρόντισε να μας θωρακίσει. Και που από αύριο, ο νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός, τα ενισχύει και με δυο επιπλέον ελικοφόρα αμφίβια αεροσκάφη Air- Tractor.

Όλα έτοιμα για να υποστηρίξουν το έργο των Πυροσβεστών μας και να επιχειρούν, εκεί όπου δεν φτάνουν τα πεζοπόρα τμήματα.

Ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μένα, να συζητήσω με τους πιλότους και την Ομάδα τεχνικής υποστήριξής τους, επίλεκτα στελέχη της Πολεμικής μας αεροπορίας και του Πυροσβεστικού Σώματος. Τους ευχαριστώ πολύ για την εμπειρία της ξενάγησης, όπως και τον διοικητή της 117 ΠΜ, Σμήναρχο Άγγελο Καλλιγαρίδη!”


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος