FOLLOW US: facebook twitter

Σε θέση μάχης οι εκπαιδευτικοί

Ημερομηνία: 15-02-2023 | Συντάκτης:

Συγκέντρωση σήμερα Τετάρτη 15/02 στην κεντρική πλατεία Πύργου

Ξεκινάει η μάχη των εκπαιδευτικών κατά της ατομικής αξιολόγησης, που εφαρμόζεται ήδη στους νεοδιόριστους των σχολείων για τους οποίους, μάλιστα, η θετική αξιολόγηση αποτελεί και προϋπόθεση μονιμοποίησης.

Δάσκαλοι και καθηγητές, μόνιμοι και αναπληρωτές, ενώνουν τις δυνάμεις τους και καλούν σε μαζική συμμετοχή στην πανεκπαιδευτική απεργία που έχουν προκηρύξει για σήμερα, Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου.

«Αυτό που είναι απόφαση του Δ.Σ. της ΔΟΕ και ομόθυμη βούληση των προέδρων των συλλόγων εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας, όπως αυτή εκφράστηκε στην Ολομέλεια σήμερα (σ.σ. χθες), είναι ότι ο κλάδος θα δώσει τον αγώνα για να μην περάσει αυτό που ονομάζει αξιολόγηση το υπουργείο Παιδείας και το οποίο δεν έχει καμία σχέση με την επιστημονική έννοια του όρου.».

Και το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ηλείας καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους μαζικούς φορείς του νομού Ηλείας να εκφράσουν τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση που προωθεί η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας. «Ο αγώνας των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση είναι αγώνας για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου.

Η αξιολόγηση που προωθεί η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση με τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών ούτε με την ανάγκη στήριξης των εκπαιδευτικών, το αντίθετο. Στόχο έχει την κατάταξη των σχολείων και εκπαιδευτικών σε “καλά” και “κακά”, που θα ανταγωνίζονται μεταξύ τους, ανάλογα με την πρόσβασή τους σε επιχειρηματικούς ομίλους-χορηγούς, ανάλογα και με την ταξική σύνθεση του Δήμου, της Περιφέρειας κτλ. Εμείς οι εκπαιδευτικοί λέμε ΟΧΙ στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση!!! Καλούμε όλες και όλους σε μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση – σήμερα- Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2023 και ώρα 10:30 στην Κεντρική Πλατεία του Πύργου!!! Εμείς οι εκπαιδευτικοί θα γίνουμε ασπίδα υπεράσπισης των μορφωτικών δικαιωμάτων απέναντι στο σχολείο της κατηγοριοποίησης».

Πάντως, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δηλώνει έτοιμη να προσφύγει -ξανά- στα δικαστήρια για να ακυρώσει την απεργία-αποχή. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στον ρ/σ «Πρώτο Πρόγραμμα», όταν ρωτήθηκε τι θα γίνει αν οι εκπαιδευτικοί απεργήσουν, απάντησε: «Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα στην απεργία, αλλά άλλο είναι αυτό και άλλο να λες ότι δεν θα εφαρμόσω τον νόμο. Εχουμε κράτος δικαίου. Και μένα μπορεί να μη μου άρεσαν οι νόμοι που είχαν ψηφιστεί από προηγούμενες κυβερνήσεις, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να τους εφαρμόσεις», είπε, αποκαλύπτοντας τις προθέσεις της.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος