FOLLOW US: facebook twitter

Σε συναγερμό λόγω covid για 6η μέρα το Νοσοκομείο Πύργου

Ημερομηνία: 11-08-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Νέα, Υγεία

Γεμάτες οι κλινικές υπόπτων και επιβεβαιωμένων- Εντός Ψυχιατρικής παραμένουν όλοι ασθενείς της που κόλλησαν

  • Έκκληση από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Γ. Γεωργίου να βρεθεί άμεσα λύση

Γράφει η Κική Κολοβέρουkkoloverou@yahoo.gr


Σε κατάσταση συναγερμού εξακολουθεί να βρίσκεται για 6η μέρα το Νοσοκομείο Πύργου εξαιτίας της διασποράς του κορονοϊού σε ασθενείς κλινικών και προσωπικό αλλά και της αυξημένης προσέλευσης ύποπτων περιστατικών προς εξέταση PCR test (μοριακός έλεγχος).

Αυτή τη στιγμή, στην πτέρυγα των υπόπτων όλοι οι ασθενείς έχουν επιβεβαιωθεί ως θετικοί στον κορονοϊό και παραμένουν αναγκαστικά για νοσηλεία στον ίδιο χώρο καθώς η κλινική των επιβεβαιωμένων εξακολουθεί να είναι γεμάτη νοσηλεύοντας 16 ασθενείς.

Την ίδια ώρα, όλοι οι νοσηλευόμενοι της Ψυχιατρικής κλινικής νοσούν από κορονοϊό και παραμένουν στα δωμάτια τους μη έχοντας άλλη επιλογή, το ίδιο και στην Ορθοπεδική.

Όσον άφορά ύποπτα κρούσματα που σπεύδουν στο Νοσοκομείο Πύργου προκειμένου να διαπιστώσουν εάν είναι θετικοί, αναμένουν σε χώρο απέναντι από τα ΤΕΠ το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου χωρίς ωστόσο να γνωρίζει να έχει διευκρινιστεί πως ακριβώς θα γίνει η διαχείριση όσων βρεθούν θετικοί τη στιγμή που όλες οι κλινικές- υπόπτων και επιβεβαιωμένων- παραμένουν γεμάτες.

“Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Πύργου από την περασμένη Παρασκευή παραμένει πολύ δύσκολη καθώς στις κλινικές νοσηλεύονται ακόμα ασθενείς θετικοί στον κορονοϊό ενώ κλινική covid και υπόπτων έχουν γεμίσει” επισήμανε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΝΜ Πύργου Γιάννης Γεωργίου, τονίζοντας ότι θα πρέπει το συντομότερο να ληφθεί απόφαση επαναλειτουργίας της δεύτερης κλινικής covid που παραμένει κλειστή.

“Αν η Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ δεν μπορεί να αναστείλει την απόφαση μετακίνησης των νοσηλευτών από την ΝΜ Αμαλιάδας ώστε να στηριχθεί τη δύσκολη αυτή στιγμή το Νοσοκομείο Πύργου, ας προχωρήσει άμεσα στην πρόσληψη Επικουρικού προσωπικού. Η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο!” κατέληξε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος