FOLLOW US: facebook twitter

Καλή χρονιά μόνο για τον αγριόχοιρο – Σε σταθερά επίπεδα οι άδειες στον Κυνηγετικό Σύλλογο Αμαλιάδας

Ημερομηνία: 24-01-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

Με ανάμικτα συναισθήματα μπαίνουν οι κυνηγοί της Αμαλιάδας στον τελευταίο μήνα της κυνηγετικής περιόδου, αφού μέχρι τώρα η χρονιά ήταν καλή για το κυνήγι του αγριόχοιρου αλλά απογοητευτική για τα υπόλοιπα θηράματα, και κυρίως στα πουλιά.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο αντιπρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας, Κωνσταντίνος Μουσάς, είναι σε έξαρση ο πληθυσμός του αγριόχοιρου και η απελευθέρωση των ορίων στη θήρα του αποδείχθηκε ευνοϊκή για τους κυνηγούς.

«Ο υπερπληθυσμός στον αγριόχοιρο, σε συνδυασμό με την απειλή της αφρικανικής πανώλης των χοίρων έδωσε την ευκαιρία στους κυνηγούς να κάνουν μια καλή χρονιά σε αυτό το θήραμα και παράλληλα να αποδείξουν ότι η κυνηγετική κοινότητα μπορεί να κάνει ορθή διαχείριση του θηράματος και να συμβάλει στην περιβαλλοντική ισορροπία. Άλλωστε το ίδιο το υπουργείο ζήτησε τη συνδρομή μας, προκειμένου να περιορίσουμε τον αυξημένο πληθυσμό στο αγριογούρουνο και εμείς αποδείξαμε ότι διαφυλάττουμε το περιβάλλον με επάρκεια και αποτελεσματικότητα», τόνισε στην «Πρωινή» ο κ. Μουσάς.

Όσον αφορά το κυνήγι του λαγού, ανέφερε ότι ο σύλλογος κάνει προσπάθειες για την αύξηση του θηραματικού πληθυσμού ώστε τα επόμενα χρόνια να είναι καλύτερα για τους κυνηγούς.

«Έτσι όπως είναι οι συνθήκες, δεν είναι εύκολη η διαχείριση… Παρ’ όλα αυτά, εμείς ανοίξαμε έπειτα από τέσσερα χρόνια το λαγοτροφείο και φέτος θα συνεχίσουμε την απελευθέρωση θηραμάτων και να συνδράμουμε στην προστασία και την προσαρμογή των απελευθερωθέντων ειδών», είπε.

Ο κ. Μουσάς σημείωσε ότι ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαλιάδας είχε ανεπαίσθητη μείωση στην έκδοση των αδειών θήρας παρότι πανελλαδικά η πτώση ήταν πιο μεγάλη.

«Παρότι το υπουργείο Περιβάλλοντος επέβαλε αύξηση της τιμής στις άδειες, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Αμαλιάδας έχει φέτος 750 μέλη και διατηρείται σε σταθερά επίπεδα. Αυτό αποδεικνύει την αγάπη του κόσμου για το κυνήγι και τη στήριξη που παρέχει στον σύλλογο», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος