FOLLOW US: facebook twitter

Σε ρυθμό συνεδρίου και εκλογολογίας ο ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας-Ποιοι «παίζουν» για το ψηφοδέλτιο στον νομό

Ημερομηνία: 17-03-2022 | Συντάκτης:

-Κάλπες για συνέδρους στήνει από 1-3 Απριλίου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σε ρυθμό συνεδρίου κινούνται τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία, καθώς η εκλογή συνέδρων έχει προγραμματιστεί για το τριήμερο 1-3 Απριλίου. Σύμφων με τον σχεδιασμό, θα στηθούν κάλπες ανά δήμο, προκειμένου οι τοπικές οργανώσεις Μελών να προσέλθουν και να ψηφίσουν. Στόχος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηλείας είναι να εκλεγούν περίπου 80 με 100 σύνεδροι, για αυτό και συνεχίζονται καθημερινά οι προσπάθειες για την εγγραφή νέων μελών, διαδικασία που ολοκληρώνεται στις 22 Μαρτίου.

Παράλληλα με τις προσυνεδριακές διαδικασίες, τα στελέχη του νομού επεξεργάζονται λίστα ονομάτων για το ψηφοδέλτιο, σε περίπτωση που επιχειρηθεί εκλoγικός αιφνιδιασμός τον ερχόμενο Μάιο. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, το βάρος έχει δοθεί στην εύρεση γυναικών που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο, τομέας στον οποίο έχει διαπιστωθεί υστέρηση. Το πλάνο στοχεύει σε μία γυναίκα από την Αμαλιάδα, μία από τη νότια Ηλεία και μία από τον Κάμπο.

Ένα από τα ονόματα που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να συμμετέχουν είναι της πνευμονολόγου Θεώνης Γεωργοπούλου, καθώς συγκεντρώνει πολλές θετικές γνώμες και αξιολογείται ως πρόσωπο που θα μπορούσε να προσελκύσει ψήφους και από ευρύτερο ακροατήριο της Κεντροαριστεράς, πέραν του πυρήνα των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Από το ψηφοδέλτιο του 2019, πιθανότητες νέας συμμετοχής συγκεντρώνει η Βασιλική Παρασκευοπούλου.

Όσον αφορά την ανδρική σύνθεση, είναι προφανές ότι θα είναι ξανά παρόντες ο νυν βουλευτής Διονύσης Καλαματιανός, με στόχο να διευρύνει κι άλλο την επιρροή του στο μη ΣΥΡΙΖΑ κοινό, και ο πρώην βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας, για τον οποίο το κόμμα έχει εκτιμήσει την συνεπή δημόσια παρουσία του και την παρεμβατικότητά του. Παρών θα είναι επίσης ο επικοινωνιολόγος και Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Προγράμματος και ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Γιώργος Παναγιωτόπουλος από τον Κάμπο, ο οποίος εκτιμάται πως θα προσελκύσει πασοκογενές κοινό.

Εκτός ψηφοδελτίου θα είναι έπειτα από αρκετά χρόνια ο πρώην υφυπουργός Παιδείας και πρώην βουλευτής Δημήτρης Μπαξεβανάκης, ο οποίος έχει δηλώσει ότι πρέπει να δοθεί χώρος σε νεότερα στελέχη. Πολύ πιθανή –έως και «κλειδωμένη»- θεωρείται η συμμετοχή του προέδρου της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Ηλείας και προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας, Σωτήρη Παπαηλιού, στον οποίο το κόμμα έχει ποντάρει για τη διείσδυση στο κοινό της –πιο συντηρητικής- νότιας και ορεινής Ηλείας. Πιθανότητες έχει και ο εκπαιδευτικός Χρήστος Φωτόπουλος από την Αμαλιάδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος