FOLLOW US: facebook twitter

Σε… ρυθμό αντιπυρικής η Πυροσβεστική-Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου αναμένονται τα εναέρια μέσα στην Ανδραβίδα

Ημερομηνία: 04-05-2022 | Συντάκτης:
Φωτό: Νίκη Μιχαλοπούλου

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σε ρυθμό αντιπυρικής περιόδου κινούνται από προχθές οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηλείας, διατηρώντας υψηλό βαθμό επιχειρησιακής ετοιμότητας. Παρά την ανησυχία που επικρατούσε, τόσο για την πασχαλινή περίοδο όσο και για το τριήμερο της Πρωτομαγιάς, εντέλει οι ημέρες κύλησαν ήρεμα και χωρίς να προκύψει σοβαρό συμβάν.

Όπως ανέφερε σε επίσημη ανακοίνωσή του ο διοικητής ΠΥ Ηλείας, πύραρχος Γιώργος Κωνσταντακόπουλος, από την 1η Μαΐου ως την 31η Οκτωβρίου, είναι σε ισχύ η αντιπυρική περίοδος, για αυτό θα πρέπει οι πολίτες της Ηλείας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά, να συμβουλεύονται τις κατά τόπους Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σχετικά με τα μέτρα πρόληψης και τον ημερήσιο κίνδυνο πυρκαγιάς, σε περίπτωση εκτέλεσης εργασιών υπαίθρου, να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα www.fireservice.gr και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter, καθώς και να αναζητούν οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου θα πραγματοποιούνται εκτεταμένοι πρόσθετοι έλεγχοι και περιπολίες προς αποφυγή ενάρξεως και εξάπλωσης πυρκαγιών, αλλά και προς διαπίστωση της τήρησης των υποχρεωτικών μέτρων πυροπροστασίας, κυρίως σε υπαίθριες εργασίες. Επισημαίνουμε ότι, η μη τήρηση των διαλαμβανομένων στα ανωτέρω, επισύρει υψηλά διοικητικά πρόστιμα, καθώς και βαρύτατες ποινικές κυρώσεις. Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού μας πλούτου είναι υπόθεση όλων μας», τόνισε.

Παράλληλα, συνεχίζεται η προετοιμασία για την εγκατάσταση των 60 δασοκομάντος στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου του Αράξου και για τη λειτουργία των εποχικών κλιμακίων Δίβρης και Ανδρίτσαινας, ενώ τα εναέρια μέσα αναμένονται στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι σίγουρα ένα ελικόπτερο Έρικσον (και ένα στην Τρίπολη), δύο Canadair και δύο PZL στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, ενώ πολύ πιθανή θα πρέπει να θεωρείται και η εγκατάσταση δύο τριών αεροσκαφών AirTractor.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος