FOLLOW US: facebook twitter

Σε πρώτο πλάνο ο σιδηρόδρομος: Σηκώνει ψηλά το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ με την επίσκεψη Παππά στην Ηλεία

Ημερομηνία: 05-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Πολιτική
-Η λειτουργίας παλιάς μετρικής γραμμής δεν είναι αναβάθμιση, τονίζει ο Δ. Καλαματιανός
-Για εκ του ασφαλούς αντιπολίτευση κάνουν λόγο κύκλοι της ΝΔ

Το θέμα του σιδηρόδρομου στην Ηλεία αναμένεται να «σηκώσει» ψηλά ο ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα, με στόχο να αναδείξει τον αποκλεισμό του νομού και σε αυτό το ζήτημα, αφού ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, δεν έχει συμπεριλάβει τον νομό σε καμία από τις εξαγγελίες που έχει κάνει σχετικά με τα σιδηροδρομικά έργα ύψους 3,3 δις. ευρώ.

Η επικείμενη επίσκεψη του τομεάρχη Υποδομών και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παππά, αύριο στην Ηλεία αποτελεί συνέχεια της πρόσφατης ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, με πρωτοβουλία του Διονύση Καλαματιανού, ο οποίος ανέφερε στο σχετικό κείμενο ότι η χρηματοδότηση της επαναλειτουργίας της γραμμής Πύργος-Πάτρα με 16 εκατ. ευρώ στο παλαιό μετρικό δίκτυο δεν αποτελεί πραγματική αναβάθμιση του σιδηροδρομικούδικτύου της Ηλείας.

«Αυτό που θα έπρεπε να σχεδιαστεί και να υλοποιηθεί είναι η κατασκευή ενός σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου, που θα είναι συνέχεια του υπολοίπου σύγχρονου δικτύου της Χώρας. Ουσιαστικά, η επιλογή της λειτουργίας της παλιάς μετρικής γραμμής αποκόπτει την Ηλεία από αυτό.Αναμφισβήτητα προκαλεί εντύπωση να προκρίνεται αυτή η επιλογή. Αν και το κόστος μιας σύγχρονης σιδηροδρομικής γραμμής είναι μεγαλύτερο από τηναναβάθμιση της παλιάς μετρικής, τα οφέλη που θα προκύψουν για το νομό θα είναι πολλαπλής σημασίας. Δυστυχώς, όμως, κάτι τέτοιο δε φαίνεται να γίνεται αντιληπτό από τα στελέχη του Υπουργείου Υποδομών και της Κυβέρνησης, που επιμένουν στην αναβάθμιση της παλιάς μετρικής γραμμής», σημειώνει ο κ. Καλαματιανός και προσθέτει ότι με αυτές τις κυβερνητικές επιλογές η Ηλεία μένει για ακόμα μια φορά πίσω στις εξελίξεις, απλός θεατής καιστο ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα του σιδηροδρόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, ο Νίκος Παππάς αναμένεται να ασκήσει κριτική στην κυβέρνηση για το ότι ο νομός τυγχάνει άνισης μεταχείρισης, ζητώντας να δρομολογηθεί η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου της Ηλείας με τις ίδιες προδιαγραφές στα άλλα έργα.

Κύκλοι της ΝΔ σχολίασαν στην Πρωινή ότι αυτές οι προτάσεις είναι εκ του ασφαλούς, υπενθυμίζοντας ότι ο πρώην υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης τον ίδιο σχεδιασμό είχε για την Ηλεία, και θεωρούν ότι πρόκειται για υποσχέσεις απραγματοποίητες από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Ωστόσο, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισήμαναν στην «Πρωινή» ότι δεν είναι ίδια τα δεδομένα του 2018 με του 2021, καθώς τώρα υπάρχει σαφής και διακηρυγμένη πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να χρηματοδοτήσει σιδηροδρομικά έργα, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μοναδική ευκαιρία που δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Παππά

– 14.00 Επίσκεψη στο σιδηροδρομικό σταθμό του Πύργου και

συνάντηση με εργαζόμενους

– 15.00 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Πύργου

– 16.00 Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος