FOLLOW US: facebook twitter

Σε προτεραιότητα οι σχολικές μονάδες από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

Ημερομηνία: 18-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Έργα στα Δημοτικά Σχολεία Πελοπίου και Πανόπουλου σχεδιάζει η δημοτική αρχή

Σε προτεραιότητα μπαίνουν από την δημοτική αρχή Αρχαίας Ολυμπίας οι σχολικές μονάδες στον Δήμο, με μια σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις, μέσα σ’ ένα γενικότερο πλαίσιο παρεμβάσεων για την βελτίωση των υποδομών σ’ όλα τα σχολεία του Δήμου.

Η αρχή γίνεται από τα δημοτικά σχολεία Πελοπίου και Πανόπουλου. Το Δημοτικό Σχολείο Πελοπίου, ένα ιστορικό αλλά εμφανώς καταπονημένο από τον χρόνο κτίριο, είναι αναγκαίο να αντικατασταθεί από ένα σύγχρονων προδιαγραφών κτίριο που θα καλύπτει τις ανάγκες και του Νηπιαγωγείου, καθώς μέχρι σήμερα στεγάζεται σε λυόμενο. Στο Δημοτικό Σχολείο Πανόπουλου, μιας αναπτυσσόμενης τοπικής κοινότητας, κρίνεται αναγκαία η δημιουργία νέου κτιρίου προς αντικατάσταση των λυόμενων αιθουσών και στέγαση των εργαστηρίων που σήμερα λειτουργούν εκτός σχολικού συγκροτήματος.

Για την επίλυση των προβλημάτων αυτών, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο, Παναγιώτη Φλέσσα επισκέφθηκαν τις Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ Α.Ε.) στην Αθήνα, όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο, Τιμολέοντα Κατσίπο, τον διευθύνοντα σύμβουλο, Αθανάσιο Γιάνναρη και τον γενικό διευθυντή, Θεόδωρο Κυριαζόπουλο. Μέσα από μια γόνιμη συνεργασία, συμφωνήθηκε να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και των ΚΤΥΠ προκειμένου να ενταχθεί η εκπόνηση μελετών στο πρόγραμμα της εταιρίας. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει ήδη ξεκινήσει την αποτύπωση των οικοπέδων για να γίνουν τα τοπογραφικά, καθώς και τη συγκέντρωση εγγράφων όπως ιδρυτικά ΦΕΚ, μελέτες βιωσιμότητας, αδειοδοτήσεις από άλλες υπηρεσίες (Αρχαιολογία, Δασαρχείο κλπ), για τη σύνταξη των μελετών.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος κ. Γεωργιόπουλος, «το δημόσιο σχολείο αποτελεί το κύτταρο διαμόρφωσης μιας σωστής κοινωνίας, γι’ αυτό ο Δήμος μας δίνει προτεραιότητα στην βελτίωση των κτιριακών υποδομών και στην παροχή κάθε υποστήριξης για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μας μονάδων. Ξεκινήσαμε με τα Δημοτικά Σχολεία Πελοπίου και Πανόπουλου, για τα οποία λάβαμε διαβεβαιώσεις από την διοίκηση της ΚΤΥΠ ότι θα προχωρήσει η προγραμματική σύμβαση για την εκπόνηση μελετών ανέγερσης νέων κτιρίων. Παράλληλα η δημοτική αρχή αξιολογεί και άλλες αναφορές διευθυντών σχολικών μονάδων του Δήμου, με αντίστοιχα αιτήματα βελτίωσης των υποδομών, με στόχο να αντιμετωπιστούν όλα τα προβλήματα στον τομέα αυτό. Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι η ωρίμανση των μελετών προκειμένου να υπάρξει ετοιμότητα στις προσκλήσεις χρηματοδότησης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος