FOLLOW US: facebook twitter

Σε παιδοψυχολογική εξέταση υποβλήθηκε ο 14χρονος

Ημερομηνία: 30-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

«Πρόκειται περί εγκληματικής οργάνωσης» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας, Μπ. Γεωργόπουλος

Σε παιδοψυχολογική εξέταση υποβλήθηκε χθες το πρωί ο 14χρονος που κατήγγειλε ότι παρ’ ολίγον να πέσει θύμα απαγωγής την περασμένη εβδομάδα στο κέντρο του Πύργου. Η εξέταση κατατέθηκε στην Ανακρίτρια Ηλείας, στην οποία θα οδηγηθούν σήμερα οι δύο συλληφθέντες για την υπόθεση. Ο ανήλικος μαθητής συνοδευόταν από τον πατέρα του και από τον δικηγόρο της οικογένειας, Μπάμπη Γεωργόπουλο, ο οποίος μίλησε στην  «Πρωινή» για την κατάσταση του παιδιού και την όλη υπόθεση.

«Η εντύπωση που έχω σχηματίσει, είναι ότι το παιδί είναι πνευματικά καλά και υγιής ψυχικά. Όσον αφορά την υπόθεση, θεωρώ ότι πρόκειται περί εγκληματικής οργάνωσης και επισήμανα προς την Ελληνική Αστυνομία πως πρέπει να κάνουν ό,τι πρέπει για την εξάρθρωσή της. Αυτό το στηρίζουμε στο ότι είναι αλλοδαπά άτομα και με τη δυνατότητα διαφυγής, σωματώδη και νεαρά, κάτι που τους μειώνει την ποινή σε περίπτωση καταδίκης. Τα μέσα που χρησιμοποίησαν, το βανάκι, οι ταπετσαρίες, τα καλώδια, δείχνουν αυτοκίνητο σχεδιασμένο για δράση. Η μελέτη μη εντοπισμού από τις κάμερες και μη ύπαρξης κινητών τηλεφώνων μαρτυρά ότι υπάρχει ιθύνων νους πίσω από όλο αυτό.  Το επιχείρημα που χρησιμοποίησαν ζητώντας να ανοίξει το τηλεφωνικό απόρρητο, δείχνει ότι το οργανωμένο της οργάνωσης. Θα είναι άδικο και επικίνδυνο για την κοινωνία να αφεθούν ελεύθεροι αυτοί οι άνθρωποι», τόνισε ο κ. Γεωργόπουλος και πρόσθεσε πως το αδίκημα δεν συντελέστηκε χάρη στην αντίδραση του 14χρονου.

«Σκοπούμενη πράξη ήταν η τέλεση της αρπαγής του ανήλικου με περαιτέρω πρόθεση κακουργηματικών πράξεων. Εδώ έχουμε αρχή διάπραξης του εγκλήματος, το οποίο διεκόπη όχι με τη θέληση των δραστών, αλλά επειδή δεν πείστηκε το παιδί από τον δικαιολογητικό λόγο της προτροπής αλλά και επειδή το παιδί μόλις άνοιξε την πόρτα, κατάλαβε ότι το αυτοκίνητο ήταν μαύρο Βαν και μέσα κρέμονταν καλώδια», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος