FOLLOW US: facebook twitter

Σε νέα στέκια η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 16-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

zafeiropoulos-manolopoulos17-21 Ιουνίου σε τρεις χώρους

Σε νέους χώρους θα πραγματοποιηθεί στην Αμαλιάδα η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής φέτος. Έχουν επιλεγεί το προαύλιο της Ιεράς Μονής Φραγκαβίλας, η πλατεία Ανεμομύλου και ο πεζόδρομος της Σοχιάς. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 17 Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 21 Ιουνίου. Το πρόγραμμα παρουσίασαν χθες σε συνέντευξη Τύπου οι διοργανωτές στο Λαζαράκειο.

Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος» και Συντονιστής Πολιτισμού & Τουρισμού του δήμου Ήλιδας Αλέξης Μανωλόπουλος, αναφέρθηκε στο ιστορικό της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής που ξεκίνησε το 1982 στη Γαλλία και διαδόθηκε στην Ελλάδα από την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη και στάθηκε ιδιαίτερα στην πορεία του θεσμού στην χώρα και στην Ηλεία ειδικότερα. «Ο θεσμός αυτός της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, απλώνεται και φέτος, για 17η συνεχόμενη χρονιά, σχεδόν σε κάθε περιφέρεια της χώρας όπως και στο Δήμο μας, συμπεριλαμβάνοντας εκατοντάδες ζωντανές εκδηλώσεις και συναυλίες σε πλατείες, πάρκα και πεζόδρομους. Η 21η Ιουνίου θα φιλοξενήσει για ακόμα μία χρονιά δημιουργίες καινοτόμες, ήχους πειραματικούς με πρωτότυπες ιδέες, ταξιδεύοντας μας άλλοτε σε νέα και άλλοτε σε οικεία μουσικά μονοπάτια. Εκατοντάδες διοργανωτές, και χιλιάδες καλλιτέχνες και εθελοντές, ενώθηκαν αφιλοκερδώς, κάτω από την στέγη των Δήμων όπως και του δικού μας Δήμου , για να γεμίσουν κάθε γωνιά της χώρας όπως και την πόλη μας, με ήχους, χρώματα και εύθυμες νότες. Αυτή η μοναδική πολιτιστική σύμπραξη είναι ένα ηχηρό κάλεσμα που σας προτρέπει -έστω και για λίγες ώρες- να αφήσετε στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας και να αφεθείτε στους ρυθμούς και τη δύναμη της μουσικής. Οι φετινές εκδηλώσεις στο Δήμο Ήλιδας στην πόλη της Αμαλιάδος, αποτυπώνουν ένα ουσιαστικό μήνυμα αισιοδοξίας, ενότητας και συνεργασίας σε μια περίοδο εξαιρετικών δυσκολιών» είπε ο κ. Μανωλόπουλος.

european-music-day2

Από την πλευρά του ο Συντονιστής εκδηλώσεων Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής της Αμαλιάδας, Σπύρος Ζαφειρόπουλος, ανέφερε πως η πόλη «φέτος για 6η συνεχόμενη χρονιά θα υποδεχθεί την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής και θα γιορτάσει μαζί με μουσικούς, χορευτές και λοιπούς καλλιτέχνες που πλαισιώνουν τις εκδηλώσεις και θα προσφέρουν ένα πολύ όμορφο θέαμα σε όσους έλθουν να το παρακολουθήσουν. Η γιορτή της μουσικής είναι προσβάσιμη σε όλους καθώς είναι δωρεάν και είναι μια ευκαιρία για νέους και ανερχόμενους καλλιτέχνες να προβάλουν τη δουλειά τους σε εποχές δύσκολες. Για τη φετινή γιορτή της μουσικής θα σχολιάσω πως θα μπορούσα να τη βαφτίσω γιορτή της οικογένειας. Τα σημεία που έχουν επιλεγεί είναι προσβάσιμα σε όλους».

Το πρόγραμμα

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 8,30 το απόγευμα στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μονής Φραγκαβίλας. Εκεί θα λάβει χώρα η δεύτερη χορωδιακή συνάντηση όπου χορωδίες θα τραγουδήσουν με θέμα το ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι. Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου στις 9,30 το βράδυ θα υπάρξει υπαίθρια προβολή ταινίας με θέμα τη μουσική στην πλατεία Ανεμομύλου. Ο κύκλος των εκδηλώσεων κλείνει την Τρίτη 21 Ιουνίου σε ένα πολύ όμορφο μέρος της πόλης στην αρχή της Σοχιάς. Πέντε συγκροτήματα θα παίξουν μουσική και χορευτικά σχήματα που θα χορέψουν σε μοντέρνους ρυθμούς και ήχους.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016, 20:30 – Προαύλιο Ιεράς Μονής Φραγκαβίλας Αμαλιάδας
2η Χορωδιακή Συνάντηση Αμαλιάδας με την Παιδική Χορωδία και τη Μικτή Χορωδία της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας με οδοιπορικό στα ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια και το Πολυφωνικό Χορωδιακό Σύνολο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας Δήμου Τριφυλίας «Το Ηδύφωνον»

Δευτέρα 20 Ιουνίου, 21:30 – Πλ. Ανεμομύλου
Προβολή μουσικής ταινίας από τη Μικρή Ακαδημία

Τρίτη 21 Ιουνίου, 20:30 – Αρχή Πλακόστρωτου δρόμου Σοχιάς
Ελλ. – Αγγλ. Ροκ / Ποπ / Funk / Blues
Ris La Blue
The Granites
Ελαττωματικά μοντέλα
Smokin Head
Insomnia

Χορός / Parkour: ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ, Spell


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος