FOLLOW US: facebook twitter

Μάκης Μπαλαούρας: Σε “μποναμάδες” που αφαιρούν εισόδημα προχωρά η ΝΔ

Ημερομηνία: 30-12-2019 | Συντάκτης:

Δε προλαβαίνει ο κόσμος να μετράει χαστούκια από τις ψεύτικες προεκλογικές υποσχέσεις της ΝΔ:

-Κοινωνικό μέρισμα κόπηκε στο 75% των δικαιούχων που έδινε ο ΣΥΡΙΖΑ

-13η σύνταξη καταργείται

-Αναδρομικά συντάξεων δεν υπάρχουν

-Αύξηση κατώτατου μισθού, δεν υφίσταται

Για το κοινωνικό μέρισμα έχουμε αναφερθεί αναλυτικά και με στοιχεία.Τώρα, ποια δε χρειάζονται επιχειρήματα, το βιώνουν στο πετσί τους οι πάνω από 1 εκατομμύριο κομμένοι, που έκαναν μαύρα Χριστούγεννα.

Όμως τα χαστούκια, στους ανήμπορους, τους συνταξιούχους και εργαζόμενους, πέφτουν σαν καταιγίδα, το ένα πάνω στο άλλο. Ας δούμε τα νέα χαστούκια και να περiμένουμε τα νεότερα:

1. Κατώτατος μισθός: Ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε προεκλογικά ότι θα τον αυξήσει, και μάλιστα, βγαίνοντας αριστερά στον ΣΥΡΙΖΑ, υπερακόντισε, αναφέροντας  ότι “πρέπει να αυξάνεται με ρυθμό διπλάσιο από την αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος”!

Ξεχάστε την!

Προπαραμονή Χριστουγέννων ο υπουργός Οικονομικώνκ. Σταϊκούρας δήλωσε: «Είπαμε ότι θα αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό κάθε χρόνο με ρυθμό διπλάσιο της αύξησης του ΑΕΠ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ το Φεβρουάριο αύξησε τον κατώτατο μισθό κατά 11%, δηλαδή κάλυψε τα επόμενα 3 χρόνια», ξεκαθάρισε ο Χρ. Σταϊκούρας, παραπέμποντας τη σχετική συζήτηση στον Μάιο του 2020! Την αύξηση, όμως, που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ την ήξερε ο ελληνικός λαός, όπως και η ΝΔ, παρά ταύτα όμως επέμεναν, αναπαράγοντας και οΜητσοτάκης, μέχρι και τις παραμονές των εκλογών, τη  δέσμευση του, που, μάλιστα, ανέφερε και ύψος του κατώτατου μισθού στα 730 ευρώ εντός τριετίας!  Επιτομή της εξαπάτησης….

Θυμίζουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο προεκλογικό του πρόγραμμα είχε συγκεκριμένη δέσμευση για νέα αύξηση του κατώτατου μισθού το 2020 και το 2021 κατά 7,5% και 7,5%, αντίστοιχα. .

2. Αναδρομικά συντάξεων:

Ο λαλίστατος υπουργός Ανάπτυξης Αδ.Γεωργιάδης άδειασε με κυνισμό τους συνταξιούχους που, επίσης, «χάιδευε» προεκλογικά η Ν.Δ.Παραμονή Χριστουγέννων δήλωσεχωρίς λύπην, χωρίςαἰδώ για τα αναδρομικάπου έχειαποφασίσει ότι πρέπει να καταβληθούντο ΣτΕ:«δε μπορεί η συζήτηση στην Ελλάδα να είναι οι συντάξεις» υποστήριξε, και πρόσθεσε, λοιδορώντας τους συνταξιούχους: «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος»!

Και εδώ η ΝΔ γύρισε επιδεικτικά την πλάτη στους απόμαχους, που προεκλογικά τους τάιζε με ψέματα και υποσχέσεις.

3. 13η σύνταξη:Μερικές ώρες αργότερα, το πρωί της Τρίτης 24/12, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,Στ. Πέτσας, χαρακτήρισε ανύπαρκτη και «προεκλογικό επίδομα» τη μόνιμη 13η σύνταξη που θεσμοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ (που αναγκάστηκε να ψηφίσει και η ΝΔ), επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά πως η κυβέρνηση σκοπεύει να την καταργήσει.

Σταϊκούρας, Γεωργιάδης, Πέτσας είπαν τα  Χριστουγεννιάτικα “κάλαντα” στους φτωχούς, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους με τη γνωστή κακοήθη παραλλαγή: “σε αυτό το σπίτι που ήλθαμε να πέσει από τον πάτο και οι νοικοκυραίοι του σπιτιού να σκάσουν σαν το γάτο”, αποκαλύπτοντας με περίσσιο θράσος τρεις ακόμα εξαπατήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι των εργαζόμενων και των συνταξιούχων ξεχείλισε από τα δώρα του κ. Μητσοτάκη.

Ας ελπίσουμε να μη μας πουν πάλι τα κάλαντα την Πρωτοχρονιά….


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος