FOLLOW US: facebook twitter

Σε κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας η στέγαση του Τομέα ΕΚΑΒ Πύργου

Ημερομηνία: 17-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Σε τμήμα του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, που στεγάζονται και οι υπηρεσίες του ΓΟΕΒ Πηνειού – Αλφειού, στον Πύργο, θα μεταφερθεί στο επόμενο χρονικό διάστημα ο Τομέας Πύργου του ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας, μετά από πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου.

Μετά την άμεση ανταπόκριση του κ. Γιαννόπουλου στο αίτημα της Διοίκησης του ΕΚΑΒ, και σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης του με την Διευθύντρια Αγγελική Κανελλοπούλου και στελέχη του ΕΚΑΒ – κατά την διάρκεια της οποίας πρότεινε διαθέσιμους χώρους ιδιοκτησίας της Π.Ε Ηλείας – κατέληξαν στο κτίριο της οδού Αλφειού, το οποίο διαθέτει τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για την στέγαση και εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας.

Στην επόμενη τακτική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Π.Δ.Ε θα συζητηθεί η εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου για την έγκριση παραχώρησης τμήματος του εν λόγω κτιρίου, στον Τομέα ΕΚΑΒ Πύργου, άνευ ανταλλάγματος. Η Π.Ε Ηλείας παράλληλα, θα «τρέξει» και τις διαδικασίες για την ανακαίνιση και διαμόρφωση του χώρου, για την πλήρη κάλυψη των λειτουργικών αναγκών της Υπηρεσίας, ώστε το συντομότερο δυνατό να ολοκληρωθεί και η μεταστέγασή του. «Ήταν αυτονόητη υποχρέωσή μας να προσπαθήσουμε να βρούμε λύση στο στεγαστικό πρόβλημα μιας υπηρεσίας, η οποία 24 ωρες το 24ωρο βρίσκεται στην υπηρεσία του πολίτη και στην άμεση παροχή βοήθειας, σώζοντας ζωές. Μπορεί να μην αποτελεί συμβατική υποχρέωση, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας ως Υπηρεσία, όμως η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει κοινωνικό πρόσωπο και θέλει, στο μερίδιο που της αναλογεί, να είναι χρήσιμη όπου της ζητηθεί και μπορεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος