FOLLOW US: facebook twitter

Σε κρίση το ελληνικό μπάσκετ-Σ. Κάτζος: «Κάποιοι έλεγαν ότι το μοντέλο του Κοροίβου δεν μπορεί να επικρατήσει»

Ημερομηνία: 15-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Το ελληνικό μπάσκετ διάγει μεγάλη κρίση καθώς αρκετές ομάδες δεν θα συμμετάσχουν στις κατηγορίες που έχουν κληθεί να συμμετάσχουν. Το Ρέθυμνο προτίθεται να δηλώσει συμμετοχή στη Β΄ Εθνική και όχι στη Basket League στην οποία συμμετέχει ανελλιπώς από το 2011, ενώ ούτε ο Ήφαιστος Λήμνου αναμένεται να πάρει μέρος στο μεγάλο ελληνικό πρωτάθλημα καθώς αποχωρεί η οικογένεια Μπούμπουρα μετά από τρία χρόνια και ενημέρωσε ήδη τους αρμόδιους φορείς για την κίνησή της.

Στα της Α2 στην οποία συμμετέχει ο Κόροιβος, που αντέχει παρά τις δυσκολίες, χάρη στο μεράκι και το πείσμα των ανθρώπων του, ο Διαγόρας Δρυοπιδέων προτίθεται να μην αποδεχτεί την άνοδο στη Basket League καθώς οδεύει προς συγχώνευση με την έτερη ομάδα του Αιγάλω, τον Α.Ο. Αιγάλεω, με τον οποίο έχουν κοινή έδρα το «Τ. Βενέτης». Οι πρώτες επαφές έχουν γίνει και σήμερα το απόγευμα αναμένεται νέο ραντεβού μεταξύ των δυο διοικήσεων. Αν τελικά γίνει πράξη η συγχώνευση, η ομάδα που θα δημιουργηθεί θα παίξει στην Α2. Σε κρίσιμο σταυροδρόμι είναι και ο Α.Ο. Αγρινίου, εκεί όπου έχουμε παραιτήσεις υψηλόβαθμων μελών του Δ.Σ. και κατά τη Γ.Σ. της 24ης Ιουνίου θα αποφασιστεί το μέλλον του.

Σ. Κάτζος: «Ήλθον, είδον και απήλθον»

Με αφορμή όλα αυτά, ο General Manager του Κοροίβου, Σάκης Κάτζος, σε προσωπική του δήλωση, αναφέρει ότι παλιότερα κάποιοι στον ΕΣΑΚΕ αμφισβητούσαν το μοντέλο του Κοροίβου και τώρα αυτοί «ήλθον, είδον και απήλθον!». Ο General Manager του Κοροίβου έγραψε χαρακτηριστικά:

«Κάποτε στον ΕΣΑΚΕ όταν τα λέγαμε μας θεωρούσαν φτωχούς. Όταν λέγαμε ότι το ελληνικό μπάσκετ είναι μια φούσκα και ότι πρέπει οι ομάδες να χαλούν ανάλογα με το ανάστημά τους, μας έλεγαν ότι δεν μπορούν να υπάρχουν ομάδες στην Α1 χωρίς κάποιο «θύμα» να βάζει κάθε χρόνο 300.000, 400.000 ή όσα αποφασίσουν οι λεγόμενοι μάνατζερ του ελληνικού μπάσκετ. Μην πεινάσουν και τα παιδιά μας είχε πει κάποιος… Όταν λέγαμε το μυστικό είναι να φτιάξεις το προϊόν που λέγεται μπάσκετ, με αναλόγου μεγέθους γήπεδα, υποδομές, γεμάτα από κόσμο και οικογένειες και μεταφέροντας μια άλλη εικόνα στους τηλεοπτικούς δέκτες, δίνοντας αξία και προοπτική για αύξηση εσόδων, μας έλεγαν ότι το μοντέλο του Κοροίβου δεν μπορεί να επικρατήσει. Αποτέλεσμα: Ήλθον, είδον και απήλθον. Ο επενδυτής Μπούμπουρας τέλος. Ο επενδυτής Τζομπανάκης τέλος και ακολουθούν και άλλοι, όπως στο παρελθόν οικογένεια Δημουλα και Κηφισιά, οικογένεια Θεοδώρου και Κύμη, Κουκουμπρης και Λευκάδα κ.λ.π….Το κρίσιμο ερώτημα που θα έπρεπε να βάζουν όλοι, αλλά κανένας δεν τολμά, είναι ποιος κερδίζει από αυτή την κατάσταση, αλλά και ποιος χάνει. Το ποιος κερδίζει όλοι κατανοούμε. Οι «αεριτζήδες» του χώρου. Το ποιος χάνει, πέρα από τα «θύματα», έχει αναλογιστεί κανείς; Πέστε μου ποια θα είναι η τύχη του Ηφαίστου, του Ρεθύμνου, της Κηφισιάς, όπως τα προηγούμενα χρόνια του ΚΑΟΔ, του Πανελληνίου, της Λευκάδας και τόσων ομάδων που πήγαν στην Β΄ Εθνική για να σβήσουν τα χρέη τους. Ουσιαστικά το ελληνικό εφεύρημα του επαγγελματικού μπάσκετ αναζητά επιχειρηματίες που έχουν την διάθεση να πετάξουν μέρος από την περιουσία τους στο πουθενά, πληρώνοντας προφανώς την ματαιοδοξία τους, μόλις καταλάβουν που έμπλεξαν ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους και τα σωματεία καταρρέουν, τα οποία είναι η κοιτίδα του αθλητικού κινήματος και για τα οποία όλοι θα έπρεπε να ενδιαφέρονται για την επιβίωσή τους…

Η μόνη σωτηρία του αθλήματος είναι να κυριαρχήσει η λογική και ο ορθολογισμός, με βασικό πυλώνα τα σωματεία και προτεραιότητες τα γεμάτα γήπεδα, τους ρεαλιστικούς προϋπολογισμούς, την βελτίωση του προϊόντος με την βοήθεια τεχνοκρατών από την αγορά και πρόγραμμα ανάπτυξης νέων Ελλήνων αθλητών με αντίστοιχο αναπτυξιακό πρωτάθλημα από την Α1».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος